Politika

Cvijanovićeva poručila: Srpska želi da živi u miru i u stabilnoj regiji

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Srpska poštuje svoju slobodu, ali i slobodu svih drugih naroda i želi živjeti u miru sa svima koji je okružuju i u stabinoj regiji.

Cvijanovićeva poručila: Srpska želi da živi u miru i u stabilnoj regiji
FOTO: SRNA

Cvijanovićeva je, nakon polaganja vijenaca na Spomenik poginulim borcima NOR-a u Banjaluci, povodom Dana pobjede nad fašizmom, poručila da je 9. maj veliki dan u istoriji čovječanstva, a posebno u istoriji slobodarskih naroda.

– Srećni smo što pripadamo grupi tih slobodarskih naroda koji su donijeli slobodu civjelom svijetu učestvujući u slomu velike pošasti koja je prijetila da uništi cijelu planetu i da sve slobodno učini neslobodnim – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Ona je izrazila zadovoljstvo što Republika Srpska proslavlja i obilježava tako važne datume iz istorije na pravi način i što njeguje prave vrijednosti na kojima je i počivala Narodno-oslobodilačka borba, dodajući da je i budućnost Srpske usmjerena na očuvanje takvih vrijednosti.

Pročitajte još

– Danas se razvijamo kao slobodno demokratsko društvo, ali uvijek smo savjesni svega onog što se nalazilo i dešavalo u našoj prošlosti i iz toga da cijenimo našu prošlost i istoriju u stanju smo da gradimo našu budućnost. Zato znamo da je za Srspku, ali i za drugi demokratski i slobodarski svijet veoma važno da napravi sponu onog što je bilo i što će biti u budućnosti – navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se danas Srpska nosi sa svim problemima koje postoje na globalnom planu i koje ima moderni svijet.

Cvijanovićeva je navela da su mračne ideologije kao što je fašizam mogle da predstavljaju prijetnju za kraj čovječanstva i svih vrijednosti kojima se stremi, te da treba poštovati to što se živi u slobodi.