Politika

Cvijanovićeva u posjeti u opštini Petrovo "Dobra saradnja sa republičkim institucijama, još se MOŽE DOSTA URADITI"

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da postoji dobra konekcija između opštine Petrovo i republičkih institucija, ali da se još dosta toga može uraditi, pa je za naredni period najavila dolazak ministara radi rješavanja problema u oblasti zdravstva i poljoprivrede.

Cvijanovićeva u posjeti u opštini Petrovo "Dobra saradnja sa republičkim institucijama, još se MOŽE DOSTA URADITI"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Cvijanovićeva je naglasila da akuelna vlast u Republici Srpskoj rješava jedno po jedno pitanje koje joj delegira Opštinska uprava Petrovo.

Ona je istakla da ova lokalna zajednica, iako mala, može biti stabilna i funkcionalna sa odgovarajućom ponudom mladim ljudima, mladim bračnim parovima, ali i starijim sugrađanima.

Pročitajte još

– Mi smo dali određena obećanja prošle jeseni i kao što samo mogli zabilježiti dosta toga se realizovalo. Jedna od stvari je obdanište koje će mnogo značiti za četrdesetoro djece – izjavila je novinarima Cvijanovićeva, nakon današnje posjete Petrovu tokom koje je obišla Opštinsku upravu, vrtić u izgradnji i lokallno preduzeće “Limeks” u Karanovcu.

Za naredni periodu Cvijanovićeva je najavila dolazak resornih ministara za rješavanje problema iz oblasti zdravstva, poljoprivrede sa fokusom na drvoprerađivače i snadbijevanje dovoljnim količinama drvnih sortimenata, kao i infrastrukturno povezivanje opštine sa njenim okruženjem.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Ono što je važno da imamo tu dobru konekciju između lokalne zajednice i republičkihi institucija. Moja današnja posjeta je doprinos unapređenju te saradnje da bismo bolje razumjeli potrebe u svakoj našoj loklanoj zajednici i da bismo bolje intervenisali – izjavila je Cvijanovićeva.

Nakon obilaska preduzeća “Limeks”, Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što na području Petrova postoje ozbiljni privrednici, u ovom slučaju firma koja zapošljava oko 100 radnika, 97 odsto je izvozno orjentisana, čiji se proizvodi plasiraju za potrebe najozbiljnijih firmi svijeta, od automobilske industrije pa dalje.

– Moramo biti ponosni. U malom Petrovu imamo ovako velike i značajne firme koje su povezane sa svjetski poznatim imenima. Mi se svi zaista trudimo da od ovoga napravimo funkcionalno i dobro mjesto – istakla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković je naveo da je Cvijanovićevu informisao o aktuelnim političko-ekonomskim pitanjima, te zahvalio što je Kabinet predsjednika Srpske donator za projekat formiranja prve predškolske ustanove u ovoj lokalnoj zajednici, koji će početi sa radom u drugoj polovini ove godine.

Vlasnik preduzeća koje se bavi proizvodnjom zvučne izolacije i metalne konstrukcije “Limeks” Desa Ristić rekla je da preduzeće postoji oko 22 godine, zapošljava 100 radnika i kontinuirano radi sa solidnim prometom.

Ona je navela da je firma izvozno orijentisana zahvaljujući posredničkom partneru iz NJemačke i da 98 odsto proizvoda plasira na tržište Evrope, Kine, Amerike, a dio i u Afriku.