Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CVIJEĆE JE NJEGOVA STRAST Krupljanin 30 godina u penziji, ali u vječnoj potrazi za novim

Regioni
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Uroš Opačić, porijeklom iz okoline Bosanske Krupe, koji je preko Zagreba, a potom Njemačke, dospio u Gradišku i početkom ove godine postao stanovnik ovog grada, veliki je ljubitelj cvijeća.

On je, zajedno sa suprugom Šteficom, našao utočište u Domu za starce u gradu na Savi, gdje je veoma agilan i vrijedan, posebno u cvjetnjaku.

– Cvijeće je moja strast i ljubav još iz djetinjstva, kada sam, čuvajući stada, brao cvijeće po brdima i oko korita rječice Japre. To me i sada, dok zalijevam cvijeće u domu u Gradiški, gdje posjedujemo veoma lijep i njegovan vrt, podsjeća na djetinjstvo i na mladost – kazao je Uroš za Srpskainfo.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

– U penziji sam 30 godina, ali moj duh je mladalački. Stalno tragam za nečim novim, nastojim oplemeniti život i smatram da sam, kao i moja supruga, koja ima slične sklonosti i životne stavove, u tome uspio – kaže Uroš Opačić.

Poslije jutarnjih obaveza mnogo vremena provodi u dvorištu.

– Tu nam je lijepo, ima mnogo zelenila i stalno nešto radim. To mi ispunjava dan, mada je vrijeme promjenjivo, ali ne žalim se. Prvo, kada ujutro ustanem, provjeravam koji cvijet je napupao, koji procvjetao, zagledam stabla i pratim bujanje prirode – opisuje svoju svakodnevicu Uroš Opačić, Krajišnik kojeg krase neposrednost i vedrina, sklonost ka pjesmi, poeziji, pripovijedanju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO