Sudbine

Da bi pobijedio tumor potrebna mu je naša pomoć: Sergej ima samo 10 godina i već je veliki borac

Desetogodišnji dječak, Sergej Milićević iz Beograda, već punu deceniju vodi bitku protiv mnogostruko jačeg neprijatelja, kada mu je sa samo sedam mjeseci života dijagnostikovan tumor na mozgu.

Da bi pobijedio tumor potrebna mu je naša pomoć: Sergej ima samo 10 godina i već je veliki borac
FOTO: FONDACIJA "PODRŽI ŽIVOT"/SCREENSHOT

Po uspostavljanju dijagnozne, na Klinici za neurohirurgiju predložili su radikalnu operaciju i odsecanje očnih nerava, koja bi rezultirala potpunim sljepilom. Roditelji su odlučili da pomoć potraže u inostranim klinikama, kako bi se izbjegla navedena opcija liječenja. Tako je u martu 2012. porodica otišla u Istanbul i Sergej je primao hemoterapiju sve do jula 2013. što je rezultiralo smanjenjem tumora za oko 60 odsto.

Na ljekarskoj kontroli uočili su veliku cistu koja je narasla i ugrožavala ga. Tom prilikom ljekari predlažu narednu operaciju, na kojoj bi pokušali da odstrane cistu i dijelove tumora, vodeći računa da se ništa ne ošteti. Zbog mjesta na kojem se tumor nalazi, mogućnosti da se ošteti vid i naprave još mnoge loše posljedice, uklonjen je samo dio tumora (40 odsto). Ljekar odmah preporučuje da se preostali dio tumora tretira radioterapijom i saziva konzilijum specijalista.

Donijeta je odluka da, zbog toga što je tada imao tri i po godine, dalje liječenje treba nastaviti TruBim mašinom, koja zrači direktno mjesto na kojem se nalazi tumor, a koja je ujedno i najbezbjednija terapija, prenosi Blic.

U februaru 2019. godine za Sergeja i njegovu porodicu počinju nove nedaće. Dijagnostikovan je preuranjeni pubertet i nizak nivo hormona rasta. Od tada svakog mjeseca prima injekciju za zaustavljanje puberteta i takođe počinje da dobija hormone rasta, navodi se na stranici fondacije “Podrži život”.

Sergej Milićević rođen je 15.05.2011. godine u Beogradu.Boluje od tumora na mozgu. Po uspostavljanju dijagnozne, na…

Posted by Fondacija Podrži Život on Sunday, July 25, 2021

Kako su snimci magnetne razonance pokazali porast tumora, neophodno je da Sergej ode na novi kontrolni MR pregled u kliniku “Acibadem” u Tursku i počne da prima hemoterapiju u obliku lijekova. Cijena pregleda i lijekova iznosi 19.580 evra, zbog čega je porodici Milićević neophodna naša pomoć.

Sergeju pomoć možete pružiti slanjem SMS poruke po cijeni od 100 dinara na broj 5757 ili uplatom na dinarski 205-999-98 i devizni račun 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Prihvati notifikacije