Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DA JE OVO MOTIV MASAKRA U JABUKOVCU Ubio četvoro ljudi jer je mislio da kriju ĆUP PUN ZLATA

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Damir, brat Davora Pernića, četvorostrukog ubice iz Jabukovca, svjedočio je juče da je njegov brat “iz hobija tragao za zlatom”, baš kao i ubijeni Kazimirović, pa bi seoske priče o “zlatnom ćupu” koji je ubijeni našao mogle biti motiv pljačke i masakra!

Kako Blic saznaje od izvora upoznatog sa istragom četvorostrukog ubistva, Damir je kod tužioca rekao i da mu je brat rekao da je “sa Majom Bađukić u tajnoj vezi”. Pernić, koji je bio prvi od najmanje četiri planirana svjedoka, o vezi svog brata i Maje Bađukić, koju je Davor optužio da mu je saučesnica, nije mogao ništa više da kaže.

Maja Bađukić priznala je da je jedno vrijeme bila u vezi sa Davorom, ali je istovremeno rekla i da ju je progonio

– Ništa drugo nije znao o toj njihovoj navodnoj vezi. Svjedočio je da zna za neke veze, čak je naveo ime jedne djevojke sa kojom je Davor bio. Brat je naveo da o samom zločinu na salašu u zaseoku Velja Vratna i ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) takođe ništa ne zna – navodi sagovorik Blica blizak istrazi.

Ono što je, međutim, zanimljivo u svjedočenju Damira Pernića jeste da je naveo da je njegov brat imao detektor metala i da je tragao za zlatom.

– Davor je tragao za zlatom. To mu je navodno bio hobi, ispričao je brat. Zbog toga je nabavio i detektor metala. U tom hobiju društvo mu je najčešće pravio najbolji drug, mladić iz Jabukovca – dodaje izvor.

Do sada nepoznata saznanja o Pernićevoj potrazi za zlatom mogla bi da predstavljaju novu sponu i motiv ubistva Kazimirovića

Taj detalj iz svjedočenja Damira Pernića može da malo rasvjetli moguću vezu između osumnjičenog Davora i žrtava, posebno Raje Kazimirovića. Naime, poslije zločina, dok identitet osobe koja je počinila masakr još nije bio poznat, mještani ovog negotinskog sela pominjali su da je “Raja iskopao nekakav ćup pun zlata”, te da je “nađene dukate stavio u sef”. Smatrali su da su Kazimirovići ubijen upravo zbog tog “ćupa zlata”.

– Ukoliko je Davor tragao za zlatom, skoro nemoguće je da nije čuo priče koje su kružile selom da je Raja navodno našao ćup zlata. A to može navesti na mogući motiv zločina. Ipak, i to će se provjeriti, kao i njegova tvrdnja da je sve uradio po nagovoru mlade žene, za koju je naveo da mu je saučesnica – dodaje izvor.

Osumnjičeni Pernić ni u jednom momentu nije do sada naveo da je čuo priču da je Raja Kazimirović našao ćup sa zlatom, i da je motiv zločina upravo to, već je “krivicu bacao” prvo na navodnu bolest Maje Bađukić, kojoj je “htio da novčano pomogne u liječenju”, da bi kasnije taj stav promijenio i optužio je da je sve uradio po njenom nagovoru.

Sve te tvrdnje se provjeravaju, kao i oružje koje je bilo zakopano na imanju njegovog oca Slaviše. Još nije poznato da li na njemu ima bioloških tragova osumnjičene Maje, koju je za učešče u četvorostrukom ubistvu, podsetimo, optužio upravo Pernić.

Njih dvoje su jedno vrijeme bili u vezi, što je priznala i Bađukićeva, koja je istovremeno rekla i da ju je Pernić progonio. Pernić je, na drugom saslušanju, tvrdio da je Maja u žrtve pucala iz malokalibarske puške, dok je prvobitno ispričao da je na imanje Kazimirovića došao sam. Vještači se i njihova komunikacija putem bolnih telefona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO