Hronika

"Da je poslije nesreće pokušao da pomogne, prihvatio bih saučešće" Potresne riječi djeda malog Stefana kog je na pješačkom prelazu pregazio komšija

Boban Balić, djed preminulog Stefana Balića, kog je na pješačkom prelazu pokosio, a potom s lica mjesta pobjegao optuženi Lazar Galić s Karaburme, kaže da saučešće Galića neće prihvatiti.

"Da je poslije nesreće pokušao da pomogne, prihvatio bih saučešće" Potresne riječi djeda malog Stefana kog je na pješačkom prelazu pregazio komšija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, YOUTUBE/PRVA/RAS SRBIJA

Podsjetimo, na današnjem suđenju, Lazar Galić, optužen da je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Stefan Balić na Karaburmi, izjavio je saučešće porodici.

– Da je on poslije nesreće stao i pokušao da pomogne, prihvatio bih saučešće. Pobjegao je, krio auto, pa otišao kući i bolje da je sada ćutao, izjaviti saučešće poslije svega je van svake pameti. Njegovo saučešće ne treba ni mojoj, a ni porodici mog sina – kaže djed dječaka sa Karaburme.

Pročitajte još

Odbrana Galića na suđenju, prema riječima Bobana, nema logike.

– Moj sin Mihajlo je sa djecom bio na sredini pješačkog prelaza kada ih je velikom brzinom udario. Prodavnica koju Galić pominje postoji, ali je osvijetljena kao jelka, te bi i usred noći neko mogao da vidi ljude na pješačkom prelazu. Sve što želim je da Lazar bude osuđen, to je pravedno, i to na doživotnu robiju, ne zbog Stefana, nego i zbog sve druge djece. Mog unuka neće ništa vratiti, ali to je jedino pravedno.

Kako kaže, on Galića poznaje, jer su komšije.

– Viđao sam ga gotovo svakodnevno u kafani, nije izbijao iz iste. Na suđenja ne idem, jer mi je zbog godina stresno, a plašim se i da ne uradim nešto pogrešno – iskren je djed.

Boban ponavlja da svakodnevno obilazi grob unuka.

– Svakog dana idem na groblje, sednem, popričam sa Stefanom. Imam i drugog unuka, posvećen sam njemu,piše Blic.

Prihvati notifikacije