Zabava

DA LI JE VRIJEME DA ODAHNEMO Preživjeli smo retrogradni Merkur, a evo šta nas dalje čeka

Mračan uticaj retrogradnog Merkura završio se, a to znači – probudite se, život vas čeka.

DA LI JE VRIJEME DA ODAHNEMO Preživjeli smo retrogradni Merkur, a evo šta nas dalje čeka
Foto: Shutterstock

Merkur je krenuo prema napred sa 5′ stepena Raka. Kretao se unazad od 18. juna, izazivao nemir, nejasnoće, odlaganja, ali nam i omogućio da shvatimo neke situacije iz naše prošlosti. To shvatanje moglo je uroditi novim uvidima koji nam sada pomažu da promijenimo svoj način razmišljanja i ponašanja.

Iza sebe smo u samo nešto više od mjesec dana ostavili tri pomračenja Mjeseca, retrogradno kretanje Venere, dočekali povratak Saturna u znak Jarca, a sada i Merkurov pokret prema napred. Burna i intenzivna vremena. Vjerujem da se mnogo toga događalo u vašim životima i da ste iz toga nešto shvatili i naučili.

Sada je vrijeme kada u svoju mapu života ucrtavamo novi put. Donosimo odluke, pokrećemo stvari, jasnije vidimo, brže shvatamo. Stanje kakvo je bilo, više nije održivo, kako na globalnom nivou, tako i u našem mikro svemiru.

Sada smo ohrabreni da izgovorimo, učinimo. Dileme i nejasnoće bi trebale biti sve manje. Postavljamo pitanja na koje dobijamo odgovore. Informacije su dostupnije. Događa se AHA moment.

Vladar Merkura u Raku je Mjesec koji će se na dan njegovog pomaka prema napred nalaziti u Ovnu. Vrijeme je za inicijativu, hrabrost, odlučnost, novi početak, zauzimanje za sebe, za ispunjenje vlastitih potreba. Krećemo u nove pobjede.

I posebnu pažnju obratite u periodu oko 26. jula kada će Merkur doći na poziciju sa koje je krenuo unazad. To je vrijeme konačnog raščišćavanja. Vidimo sijenku, slijepu pjegu, ono zbog čega smo se osjećali sputavano, prestrašeno. To može biti značajan trenutak, naročito ako svjesno posmatrate sebe i svoj život, prenosi glossy.

Živimo u vremenu velikog buđenja. Okrenite se oko sebe, pogledajte u sebe, u tuđe živote, globalnu scenu. Sve se mijenja. Sve nam je dozvoljeno osim stajanja u mjestu. Tu propadamo, piše Noizz.rs.