Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“DA LI JE TO REALNO” Lidija pomogla deki koji je bio na IVICI SUZA i ubrzo je ZAŽALILA (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto: Shutterstock/Facebook/RAS Srbija

Želja da učinimo dobro djelo ponekada nam se obije o glavu, pogotovo kada shvatimo da onaj koji je zatražio pomoć ustvari ima neke skrivene, a ne tako često i veoma bizarne namjere.

O tome najbolje svjedoči ispovijest jedne Novosađanke čija je dobrodušnost i želja da pomogne, kako je napisala, gladnom i nemoćnom starijem deki, dovela do veoma neprijatne situacije u kojoj je doživjela seksualno uznemiravanje.

Novosađanka po imenu Lidija, napisala je nešto duži status o navodno neprijatnoj situaciji koja joj se dogodila ispred šaltera jednog fast fuda u Novom Sadu.

Naime, ona je tu zatekla, kako je napisala, nemoćnog starca koji je skoro pa plakao da mu neko kupi parče pice. Međutim, kada joj je prišao da se zahvali na hrani, deka je izgovorio nešto što Lidija nije mogla ni da zamisli.

– Ulazim, naručujem picu, ulazi neki deka, skoro plače da mu neko kupi da jede. Niko neće, naravno, ja kao da ispadnem čovjek, kupim mu. Kad je jeo, prilazi mi i pita kako da mi se zahvali, ja kažem sve ok. On na to kaže ”Hoćeš da provedemo zajedno veče, 30 centimetara mi je!”. Ljudi moji, da li je to realno, je*eno pomogneš manijaku na kraju. Upropasti mi dan. Zaboravila sam da ga slikam, da vidite kako manijak izgleda, da se ne zezene još neko kao ja – stajalo je u Lidijinoj objavi koja je izazvala mnoštvo komentara njenih sugrađaniki.

Foto: Facebook

Iako su se mnoge od njih našle u čudu i nisu krile bijes, skoro pa sve članice grupe su podržale to što je nahranila starca, uz komentare da je taj jedan slučaj ne pogađa, jer će se uvijek pronaći neko ko će biti gladan i ko će plemenitost znati da cijeni.

– Nisi se zeznula uopšte što si mu pomogla. I treba da pomažeš uvijek, bez obzira kako će to neko da cijeni. Svaka čast – bio je komentar jedne od njih, dok su druge uglavnom pisale slične poruke, uz dodatak da je mogla ipak da ga počasti i šamarom na kraju zbog drskosti.

Međutim, bilo je i onih koji su bizarni postupak starijeg čovjeka pokušalli da iskarikiraju, pa i da ga obesmisle.

– Izvinite, moliću lijepo, zašto je manijak? Muški pitaju, a na ženi je da kaže da lli ne. Neke je napadao ili silovao, zar vas poštene nikada niko nije pitao – bio je samo jedan od komentara koji je podigao buru i vjerovatno je ostavljen od strane nekoga ko je želio da provocira i izazove dodatnu raspravu.

Bilo da je ovaj događaj istinit ili ne, situacija u kojoj se našla Lidija nije nimalo bezazlena i pored toga što degradira nekoga kao osobu, može da se desi da u njemu pored osjećaja traume i straga, totalno izoluje osjećaj za empatiju i želju da pomaže onima koji su u nevolji.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO