Banjaluka

DA LI SE KLIMA "VIDOVDANSKA KOALICIJA" Socijalisti odlučuju o nastavku podrške Radojičiću

Gradska organizacija Socijalističke partije Banjaluka sutra će razmatrati povlačenje svog potpisa kandidaturi Igora Radojičića za gradonačelnika.

DA LI SE KLIMA "VIDOVDANSKA KOALICIJA" Socijalisti odlučuju o nastavku podrške Radojičiću
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ova reakcija uslijedila je nakon što je u ponedjeljak na funkciju direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje imenovana Andrea Dorić, narodni poslanik i kadar Socijalističke partije Srpske. Dorićeva je u fotelji zamijenila Jelenu Kurtinović, koja je tu došla ispred SP, a mandat joj je istekao u junu.

Iz Predsjedništva SP poručeno je da je i pored javnih obećanja da neće biti kadrovskih promjena do lokalnih izbora, rješenjem gradonačelnika Igora Radojičića, Jelena Kurtinović smijenjena sa mjesta direktorke. Naloženo je zato banjalučkim organima stranke da razmotre povlačenje podrške Radojičićevoj kandidaturi.

Sjednica je planirana za sutra oko 12 časova, a prema nezvaničnim informacijama, vlada takva atmosfera da podršku ne treba pružati i dalje.

Pročitajte još

Podsjetimo, socijalisti trenutno nemaju nijednog odbornika u Skupštini grada. Oni su na početku ovog mandata imali tri odbornika u Skupštini. Međutim, prije dvije godine je Mišo Kovačević prešao u SNSD, a ove godine napustili su ih Milan Milaković i Darko Milošević, koji su postali dio SPS.

– Tačno je da Socijalistička partija nema odbornika u Skupštini grada. Isto tako, činjenica je da su odbornici koji su napustili SP ušli u Skupštinu sa naše liste. Mi smo imali sastanak s rukovodstvom SNSD i tražili da se u kadrovskoj politici ništa ne mijenja do lokalnih izbora – rekao je prošle sedmice predsjednik GO SP Velibor Stanić.

Ipak, smjene su uslijedile nedugo nakon toga.

Socijalisti su dio tzv. “Vidovdanske koalicije”, koja je objedinila 10 partija u Banjaluci za podršku Radojičiću na idućim lokalnim izborima.

Banjac: Rekao sam sve gradonačelniku

Komentar na novonastalu situaciju iz gradskog odbora SP je bilo teško dobiti. Predsjednik Velibor Stanić nije želio davati izjave dok sastanak ne bude završen, a potpredsjednik Dragan Banjac je bio izričit.

– Sve što sam imao reći povodom ove situacije rekao sam gradonačelniku u četiri oka i ne želim to da prepričavam. Sve što imam javno da kažem reći ću na sjednici GO – kratko je rekao Banjac, uz poruku da “ni poslije ovih izbora vlast u Banjaluci neće biti moguća bez socijalista“.