Politika

„DA LI SMO OPET ZA PLES SA ĐAVOLOM“ Fotografije daju najbolji odgovor na pitanje ZBOG ČEGA SRPSKA NE ŽELI U NATO

Odnos prema NATO ponovo je prvorazredno političko pitanje u BiH, zahvaljujući odluci Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti s jedne strane, a sa druge zbog insistiranja Sarajeva da Milorad Dodik pristane na nastavak NATO integracija, kao uslov za imenovanje novog Savjeta ministara.

„DA LI SMO OPET ZA PLES SA ĐAVOLOM“ Fotografije daju najbolji odgovor na pitanje ZBOG ČEGA SRPSKA NE ŽELI U NATO
Foto: RAS Srbija

Jedan od ključnih razloga zbog koga se Republika Srpska protivi ulasku u NATO svakako su intervencije te alijanse protiv Vojske Republike Srpske 1995. Akcija bombardovanja zvala se „Namjerna sila“. Potom je došla 1999. i NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju zbog Kosova, kodnog imena „Milosrdni anđeo“.

Politikolog Neven Đenadija na svom Fejsbuk profilu objavio je nove fotografije koje otkrivaju zvjerske namjere izražene kroz poruke NATO vojnika ispisanih na bombama koje su spremali da sruče na Srbe.

Ova fotografija je uslikana 6.9.1995. godine u bazi Aviano u Italiji, a fotograf je Pol Karon. Prije svega, na fotografiji je upečatljiv natpis na bombi koju tovare na avion F-16, pa sam taj dio uvećao. Već sam objavio fotografije sa sličnim natpisima na bombama tokom bombardovanja SR Jugoslavije, a koje su pisali vojnici NATO u Avianu. Tu se jasno vide dvije poruke: „Ubica Srba 2“ i „Da li ste ikada plesali sa đavolom?“ – objavio je Đenadija koji je široj javnosti postao poznat kada je objavio do tada neviđene fotografije NATO bombardovanja Srba, za koje tvrdi da ih je skinuo hakujući stari server američkog Ministarstva odbrane.

ЗАШТО РЕПУБЛИКА СРПСКА НЕЋЕ У НАТО?Ово је само једна од фотографија из моје базе коју сам поскидао прије пар мјесеци,…

Posted by Neven Djenadija on Tuesday, August 20, 2019

Đenadija je na Fejsbuku objavio i tabelu iz koje se vidi da su na Srpsku 1995. izbačene 303 bombe čija je namjena uglavnom bila gađanje mostova. Kaže  da je teritorija RS korištena kao poligon za pripremu napada na SRJ.

Tvrdi da je sve što iznosi, pogotovo modele svih bombi i bojnih glava korišćenih tokom agresije na SR Jugoslaviju, od kojih su mnoge testirane na Republici Srpskoj, naučno istražio, obradio i dokazao u svom naučnom radu sa kojim je ove godine u Moskvi osvojio 2. mjesto na međunarodnom takmičenju.

– Geopolitičke posljedice ovoga osjećamo i danas, kako u Srbiji, o čemu sam već govorio, tako sada vidimo i Republiku Srpsku, gdje se Bosna i Hercegovina nasilno gura u članstvo NATO saveza. Ekološke posljedice napada NATO saveza osjećaju i Srbi i Bošnjaci, koji danas žive u dijelovima Bosne i Hercegovine koji su bombardovani ovim bombama sa osiromašenim uranijumom. Na kraju, nameće se pitanje da li smo opet za ples sa đavolom – upitao je Đenadija.

Scroll Up