Hronika

Da li su nasilnici stigli do Beograda: Novi detalji obračuna na DJEČIJEM ROĐENDANU, raspisana potraga za Srbima

Rođendanska proslava u dječijoj igraonici u austrijskom gradu Visendorfu pretvorila se u horor i završila tragično.

Policija Austrije
FOTO: CHRISTIAN BRUNA/EPA

Svađa koja je započela u igraonici tokom proslave rođendana jednog trogodišnjaka između dvojice Srba na kraju je eskalirala u krvavi sukob.

Sačekuša na parkingu

Zlatomira J. (66) i njegov sina Zlatana J. (29) brutalno su napala trojica srpskih državljana Saša K., Milovan D. i Saša J. po završetku proslave na parkingu ispred igraonice. Od zadobijenih povreda Zlatomir je preminuo u bolnici, a trojica napadača su pobjegla.

Pročitajte još

Zlatomira i njegovog sina Zlatana u zasjedi su sačekala trojica napadača – takođe otac i sin, a sa njima je bio i nećak glavnoosumnjičenog. Saša K, Milovan J, i Saša J. počeli su da ih tuku. Zlatomir se srušio krvav na asfalt, a njegov sin Zlatan pokušao je da mu pomogne međutim, iako je čovjek već bio na zemlji i Zlatan mu pružao prvu pomoć i pokušavao da ga povrati, trojica nasilnika su nastavila da ih udaraju i šutiraju u glavu i gornji dio tijela.

Zlatomir je sa teškim povredama opasnim po život primljen u bolnicu i uveden je u vještačku komu, ali je ubrzo preminuo.

Raspisana potjernica

Kako pišu austrijski mediji, napadači i žrtve su se znali odranije. Svađa je počela još na proslavi rođendana, ali se sve završilo na riječima i trojica napadača su napustila proslavu. Niko nije znao da su ih čekali na parkingu. Pretpostavlja se da je razlog svađe što se Zlatan, sin preminulog Zlatomira, ranije zabavljao sa ćerkom prvoosumnjičenog (45) osumnjičenog za napad. Da li je to bio motiv za napad, pokazaće istraga.

Sva trojica napadača su u međuvremenu pobjegla iz zemlje i za njima je raspisana potjernica. Oni su navodno najprije viđeni na teritoriji Valjeva, da bi potom policiji ljudi bliski pokojnom Zlatomiru tvrdili da su trojica nasilnika viđena u Beogradu, piše OE24.at/Hojte.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu