Magazin

"Da sam umro ne bih znao ovo rješenje" Gledaoci voditeljki "Slagalice" neće da oproste blamažu

Najpopularniji porodični kviz u Srbiji ponovo je dobio svojih pet minuta na Internetu. Ovoga puta zbog greške koja je zbunila gledaoce, a oni nisu ostali dužni na društvenim mrežama.

"Da sam umro ne bih znao ovo rješenje" Gledaoci voditeljki "Slagalice" neće da oproste blamažu
FOTO: RTS SLAGALICA - ZVANIČNI KANAL/YOUTUBE/ SCREENSHOT

Plavi takmičar Rade prilično lako je pobijedio crvenog protivnika Stefana, a najnoviju epizodu “Slagalice” obilježila je greška voditeljke u samom finišu, koju su tviteraši odmah primijetili.

Sama asocijacija je bila logična a rješenje je glasilo “Glava”, ali je onda voditeljka napravila grešku objašnjavajući rešenje.

– Pismo i glava na novčiću, kruna se nosi na glavi, “Glava šećera” je pripovijetka Stevana Sremca i brdo u Rio de Žaneiru, i lice je prednji dio glave – rekla je voditeljka Kristina Radenković.

Pročitajte još

Na licima takmičara se nije vidjelo negodovanje, ali su društvene mreže odmah krenule u “napad”. Razlog je u tome što “Glavu šećera” nije napisao Stevan Sremac već Milovan Glišić.

“Slagalica danas, ‘Glava šećera’ od Stevana Sremca a Milovan Glišić se žali Milki Canić koga je ostavila u kvizu”, “Do danas sam živio u uvjerenju da je ‘Glavu šećera’ napisao Milovan Glišić ali mi ‘Slagalica’ večeras otvori oči informacijom da je to napisao Stevan Sremac”, ređali su se komentari.

Ovo nije prvi, ali vjerovatno ni posljednji put da se u popularnom kvizu potkrade greška koja odmah postane viral na Internetu. Ko radi taj i griješi, pa se pored sticanja znanja gledaoci zabave i na društvenim mrežama što je, očigledno, dobitna kombinacija.

Prihvati notifikacije