Politika

“Da stanemo svi uz našu himnu” Vučić pozvao građane da se ujedine i sve razlike stave po strani

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da se ujedine i sve razlike stave po strani i stanu svi uz državnu himnu "Bože pravde".

“Da stanemo svi uz našu himnu” Vučić pozvao građane da se ujedine i sve razlike stave po strani
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Demokratija ne znači samo vladavinu većine, već i poštovanje prava manjine. Pravo i na drugačije mišljenje i iznošenje drugačijih stavova. Zato ću uvijek braniti i one koji ne vole našu himnu ”Bože pravde”, koji nisu odušveljeni našom trobojkom. Jer imaju pravo da se tako prema našim znamenjima, obiljezjima i svečanim pjesmama odnose – rekao je Vučić u video poruci postavljenoj na instagram nalogu “Budućnostsrbijeav”.

Međutim, smatra da je sramota i da nije dobro da pojedine društvene grupe, političari i mediji vrujeđaju na najgori i najbesmisleniji način sve ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo zemlje, našu himu i zastavu.

– Posebno u trenucima kada smo izloženi velikim pritiscima i kada očekujemo još veće pritiske po pitanju opstanka celovitosti naše zemlje. Pozivam sve ljude da se ujedinimo i sve razlike stavimo po strani i stanemo svi uz našu himnu ”Bože pravde” – živela Srbija – poručio je Vučić.

Prihvati notifikacije