Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dačić i Stefanović: Većina članica Interpola ponovo će se usprotiviti prijemu takozvanog Kosova

Politika
Autor:

Foto: O. Bunić/RAS Srbija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazili su uvjerenje da će se većina članica Interpola ponovo usprotiviti prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

Dačić i Stefanović održali su zajednički brifing za ambasadore pojedinih zemalja članica Interpola povodom ponovnog zahtjeva takozvanog Kosova za prijem u članstvo Interpola.

Oni su ambasadorima prenijeli da je ova tema od velike važnosti za Srbiju, a da ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

– Na taj način ćete ponovo jasno potvrditi da ste protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol – poručili su oni.

Dačić i Stefanović su se zahvalili svim državama koje su pružile podršku stavovima Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju.

U saopštenju se napominje da će Stefanović predvoditi delegaciju Srbije na predstojećem zasjedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra u Santjagu u Čileu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO