Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dačić: Krivična prijava protiv Vučića prljava igra Prištine

Politika
Autor:

Foto: Petar Dimitrijević/RAS Srbija

Podnošenje krivične prijave protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića još je jedna prljava igra Prištine, koja pokazuje da ne žele nikakav dogovor sa Srbijom, već samo dalje zaoštravanje situacije, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Šef srpske diplomatije je podnošenje krivične prijave u Prištini ocijenio i kao “vrhunac ludila i licemjerja”.

– Cijeli svijet zna da u Račku nisu ubijeni civili, već pripadnici OVK, da je bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosmetu Vilijem Voker nametnuo priču u zločinu nad civilima, da su tadašnji američki predsjednik Bil Klinton i tadašnji američki državni sekretar Medlin Olbrajt govorili o masakru, iako to nije potvrđeno ni istragom forenzičara iz Finske Helen Rante – rekao je Dačić.

On je ukazao da je čak i Haški tribunal odustao od te tačke optužnice protiv Slobodana Miloševića i da je ta laž o masakru nad civilima iskorištena kao neposredno opravdanje za agresiju i bombardovanje Srbije.

– Ta lažna država Kosovo je svoju propagandu bazirala na lažima, i nikakve krivične prijave ne mogu to da izmene – rekao je Dačić za Tanjug.

On naglašava da nijedan međunarodni sud nije nikada presudio da je bio u pitanju, kako oni kažu, masakr nad civilima.

– Uostalom, na njihovim rukama su pronađene barutne čestice, što je dokaz da su koristili vatreno oružje, odnosno da nisu bili civili nego pripadnici OVK – naveo je Dačić.

Protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Prištini je podnesena krivična prijava pred specijalnim tužilaštvom samoproglašenog Kosova “zbog negiranja zločina i masakra u Račku”, rekao je advokat Tom Gaši.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO