Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dačić: Rusi nam šalju sve detalje o teroristima

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je odmah, nakon što je čuo da su ruski specijalci osujetili pakleni plan džihadista i spriječili krvoproliće tokom marša Besmrtnog puka u Moskvi, pozvao ruskog kolegu Sergeja Lavrova koji ga je, kako kaže, informisao o detaljima.

Među učesnicima marša je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Dačić za Kurir kaže da ne može ni da zamisli šta je sve moglo da se dogodi da su ih teroristi napali.

To bi, kaže, imalo nesagledive posljedice.

Srećom, istakao je, da su ruski specijalci na vrijeme otkrili pakleni plan džihadista i spriječili krvoproliće.

– Odmah sam pozvao druga Sergeja i čestitao mu na izvanrednoj akciji ruskih službi. On me je informisao o detaljima akcije i dogovorili smo se da nam Rusi dostave više informacija povodom tog slučaja – rekao je šef srpske diplomatije.

I ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović ocjenila je za “Kurir” da je velika sreća što je spriječeno krvoproliće.

– Očito se radilo o organizovanoj akciji koja je, srećom, spriječena. To je pokazatelj da i danas, nažalost, postoje snage koje otvoreno atakuju na tekovine antifašizma, što je nedopustivo u svim ozbiljnim državama Evrope i sveta – rekla je ona.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za Kurir da sve službe ozbiljno i savjesno rade na borbi protiv terorizma.

– I ova akcija je nastavak takve uporne i uspješne borbe. Sva naše službe saradjuju u borbi protiv terora. Naše službe su u kontaktu sa ruskim službama – rekao je Vulin.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO