Fudbal

DANAS DVA MEČA Miljanović: Dnjepar je najjača provjera za nas

Najjača provjera je ostavljena za kraj! Borac će danas imati dvije utakmice i to prvo protiv trećeplasiranog tima ukrajinskog prvenstva Dnjepra u 9.20 časova, te u 15.30 protiv poljskog drugoligaša Resovije Žešuf.

DANAS DVA MEČA Miljanović: Dnjepar je najjača provjera za nas
FOTO: N. KULAGA/ FK BORAC

Trener Nemanja Miljanović želi da pruži šansu igračima po 90 minuta u ovim provjerama. Ukrajinski Dnjepar inače vodi hrvatski trener Igor Jovićević i trenutno su na trećem mjestu u svom šampionatu.

Ukrajinski tim je već ostvario tri pobjede na pripremama. Savladali su Dečić 1:0, Spartak Suboticu 3:0, te bugarsku Berou 2:1.

– Protiv Dnjepra na teren će igrači koji su trenutno bliži prvom timu, a za drugu utakmicu protiv Poljaka će biti mlađi igrači i oni koji bili su sa manjom minutažom. Plan je da ekipe odigraju po 90 minuta ali vidjećemo razvoj situacije da ipak sačuvamo igrače. Pripreme su protekle po planu i kad je bilo nevrijeme nije nas zakačilo, održali smo treninge i nismo odgodili nijednu utakmicu. Nadam se da ćemo to sad sve završiti kako treba da odigramo kvalitetno dvije utakmice i da sve prođe bez povreda. Dnjepar je sigurno najkvalitetnija ekipa protiv koje ćemo da igramo i želio da završimo sa pozitivnim rezultatom. Resovija je takođe kvalitetan protivnik i biće pravi test za naše mlade igrače-istakao je Miljanović.

Ukrajinci pohvalno o Borcu

Dnjepar je na svojim stranicama predstavio narednog rivala na pripremama i pohvalno je govorio o uspjesima Borca. Naveli su da je banjalučki tim aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, te su predstavili najveće uspjehe kluba. Takođe donijeli su informacije i o sastavu tima.

Pripreme u Antaliji donijele su promjene u igri banjalučkog tima. Već sad je vidljiva želja stručnog štaba da se igra brže i agresivnije sa više presinga na protivničkoj polovini.

– Nadam se da će tako biti kad krene prvenstvo. Želja je da imamo tim koja ima takmičarski duh, igra u oba pravca i za ekipu. Imamo i individualnog kvaliteta koji će doći do izražaja, ali prvi cilj je da imamo timski duh gdje svi idemo ka istom cilju i imamo jasne zadatke kako da do njega dođemo – poručio je trener Borca.

Nakon ovih mečeva Borac se vraća u Banjaluku imaće dva dana odmora i onda nastaviti sa radom. Generalka za prvi tim biće duel protiv dobojske Sloge.

– Imaćemo još dvije utakmice do nastavka takmičenja. Generalka je protiv dobojske Sloge u subotu, a zatim dan kasnije slijedi duel protiv Laktaša gdje će igrači sa manjom minutažom dobiti šansu.

Prihvati notifikacije