Sudbine

Danas nema kosu, ali ima za sve VIJEST O POBJEDI: Iza Tanje (7) je godina dana BORBE SA TUMOROM

Na Badnji dan 2020. godine porodica Slavković iz Kragujevca saznala je teške vijesti.

Danas nema kosu, ali ima za sve VIJEST O POBJEDI: Iza Tanje (7) je godina dana BORBE SA TUMOROM
FOTO: NADA SLAVKOVIC EX BIHORAC/FACEBOOK SCREENSHOT

Tada šestogodišnjoj djevojčici Tanji dijagnostikovan je tumor.

Najprije je krajem 2019. godine sa temperaturom otišla kod ljekara. Pregled pluća probudio je sumnje. Ostavljena je u bolnici, a potom je dodatnim analizama utvrđeno da je masa u njenim grudima zapravo maligni tumor mekih tkiva.

Utom je krenula borba. U zemlji je primila šest hemioterapija, ali već tada porodica je znala da joj predstoji i operacija. Tražili su kliniku koja ima iskustva sa Juingovim sarkomom i našli su je u Štutgartu u Njemačkoj. Novac je sakupljen za oko dva mjeseca, pa prebačen na račun klinike.

Porodica je u tom gradu i dalje, ali ovoga puta sa dobrim vijestima.

– Ispostavilo se da je procjena bila tačna i da je operacija bila komplikovana, trajala je pet i po sati. Operisao ju je dr Profesor Loft, načelnik dječje hirurgije – rekla je Tanjina majka Nada u razgovoru za Telegraf dodajući da je u tom podvigu na poziv učestvovao i grudni hirurg iz Londona, te da ih u toku mjeseca očekuju još neke kontrole, ali da im predstoji skori povratak kući.

Tumor je u cjelosti izvađen, prognoze su pozitivne, a korisnici društvenih mreža koji su se dodatno angažovali na prikupljanju pomoći za djevojčicu, ove dane slave i nazivaju njenom pobjedom.

– Načelnik hirurgije je zadovoljan što je izvadio tumor u cjelosti sa zasečenim zdravim tkivom. To je kako su nam rekli izuzetno važno. Načelnica onkologije je zadovoljna njenim celim oporavkom, kao i činjenicom da nije imala metastaza, što je takođe vrlo bitno – navodi komentare koje je čula.

Sličnu ocjenu imao je i jedan ljekar radiolog, porijeklom iz Srbije.

– Nama kao roditeljima ostaje samo da vjerujemo i nadamo se da smo ovu našu borbu doveli do kraja i da smo sve ružno ostavili iza nas u 2020. godini. Još jednom bismo htjeli da se zahvalimo svim ljudima dobre volje kako na njihovoj pomoći, tako i na podršci kao i našim porodicama i prijateljima u ovoj našoj životnoj borbi – dodala je.

Humanitarna pomoć za Tanju više nije potrebna, apelovali su dobri samarićani na društvenim mrežama uz podsjećanje da ima nekog kome bi namijenjeni novac mogao biti koristan.