Hronika

DANAS SASLUŠANJE UČITELJU JAHANJA Osumnjičeni za seksualne napade i uznemiravanje maloljetnica do sada se branio ćutanjem

U Višem tužilaštvu u Beogradu danas će biti saslušanja za slučaj učitelja jahanja Miloša Đ. koji se sumnjiči za silovanja i seksualne napade na tinejdžerke i maloljetnice u konjičkom klubu u Barajevu.

DANAS SASLUŠANJE UČITELJU JAHANJA Osumnjičeni za seksualne napade i uznemiravanje maloljetnica do sada se branio ćutanjem
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Kako se nezvanično navodi, navodno bi trebalo da budu saslušane djevojke koje ga terete za navedena djela.

Podsjetimo, on je uhapšen prije dvije nedelje, a potom i saslušan zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična djela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična djela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloljetno u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor M. Đ. da ne bi uticao na svjedoke i da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Pročitajte još

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična djela izvršio u prostorijama konjičkog kluba. Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloljetnu djevojku, koja je u to vrijeme imala 17 godina.

Nad djevojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. Takođe, postoji sumnja da je nad drugom djevojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično djelo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dvije punoljetne djevojke u istom vremenskom periodu. Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična djela Nedozvoljene polne radnje nad dvije devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog Miloša Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu ukazujući time puno povjerenje u institucije. Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osjetljivih svjedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima. Tužilaštvo će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih i poziva medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje kako prava žrtava i njihove privatnosti, tako i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti.

Miloš Đ. je hapšen 2011. godine, ali je pet godina kasnije zbog nedostataka dokaza je oslobođenih svih sumnji.

Prvi rezultati istrage govore da je djevojke seksualno zlostavljao tokom boravka u ergeli i u konjičkom klubu, prenosi Telegraf.

– Polaznice škole jahanja noćivale su u objektima u okviru ergele konjičkog kluba kako bi mogle da idu na časove u večernjim i jutarnjim satima tokom vikenda. Još tri ženske osobe prijavile su osumnjičenog i dale svoj iskaz policiji. Međutim, te tri prijave su zastarjela za krivično gonjenje osumnjičenog – kaže izvor blizak slučaju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije