Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dani zime na Kozari: Položeni vijenci na Mrakovici

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima i stradalim civilima u Drugom svjetskom ratu na Mrakovici, počela je centralna manifestacije ovogodišnjih “Dana zime na Kozari”.

Vijence su položili ministri trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač, uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić i saobraćaja i veza Neđo Trninić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnici potkozarskih opština, predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske, te delegacije učesnika ove privredno-turističke manifestacije.

Nakon zvaničnog otvaranja, biće održana sportska nadmetanja devet ekipa iz više lokalnih zajednica i gastro takmičenje osam turističko-ugostiteljskih škola Republike Srpske, 12 lovačkih udruženja i 11 izviđačkih odreda i planinarskih društava.

Takmičari dolaze iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca, Petrova, Zenice, Broda i Stare Pazove.

Proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje manifestacije planirano je za 15.30 časova.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće bend “Bećari”, Gradiški tamburaši, di-džej Vladimir i pjevačke grupe kulturno-umjetničkih društava “Knešpolje” iz Knežice, “Jabuka” iz Kozarske Dubice i “Una” iz Novog Grada.

Organizatori 13. “Dana zime na Kozari” su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške i Nacionalni park “Kozara”.  Pokrovitelj je grad Prijedor, a organizovanje manifestacije pomogli su i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i prijatelji manifestacije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO