Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DAO 83 GOLA ZA “VUČICU” Delvekio: Ne znam zašto je Džeki trebalo tako dugo da me stigne

Sport
Autor:

Foto: FACEBOOK/SCREENSHOT

Edin Džeko nije efikasan ove sezone kao prošle, ali svejedno svojim golovima itekako doprinosi rimskom klubu. Na meču protiv Kjeva Edin Džeko je uspio ostvariti odličan učinak jer je za njega ovo bio 83. gol u dresu Rome.

Napadač iz BiH se tako na listi najboljih strijelaca svih vremena Rome izjednačio na osmom mjestu s legendarnim Markom Delvekiom, koji je, takođe, dao 83 gola za “vučicu”.

Naravno, neprikosnoven na ovoj listi je Frančesko Toti, koji je u dresu Rome zabio čak 307 golova.

Nakon ovog Džekinog poduhvata oglasio se i Delvekio, koji je priznao da je očekivao da će ga Džeko prestići još na početku sezone. Napadač iz BiH je odlično počeo sezonu s dva gola, no onda je počeo golgeterski post koji je u Seriji A trajao nekoliko mjeseci.

– Kako je počeo sezonu, očekivao sam još na početku da će me prestići jer je došao veoma blizu za dvije ili tri utakmice. Ne znam što mu je trebalo tako dugo da me stigne – rekao je Delvekio kroz smijeh.

Treba dodati da će Džeko sada jurišati na sedmu poziciju najboljih strijelaca Rome na kojoj se trenutno nalazi Balbo sa 87 golova i to bi se trebalo desiti već ove sezone.

Iznad su igrači koji su dali više od 100 golova, ali, ako Džeko ostane u Romi, treba očekivati da će i njih veoma brzo stići, piše Avaz.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO