Politika

Darko Banjac nakon sastanka u NSRS "Od danas može postojati samo jedna politika - Republika Srpska"

Predsjednik NPS Darko Banjac, poručio je da od danas ne smiju postojati političke partije već samo jedna politika, a to je Republika Srpska.

Darko Banjac nakon sastanka u NSRS "Od danas može postojati samo jedna politika - Republika Srpska"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Banjac je ovo kazao nakon sastanka u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske koji je održan danas na poziv predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

– Visoki predstavnici ne mogu nametati zakone niti mogu nekoga smjenjivati. Takođe, dolazeći visoki predstavnik Kristijan Šmit nije imenovan u skladu Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Zato smatram da treba odmah da zauzmemo stav da više ne učestvujemo u radu zajedničkih institucija na nivou BiH – rekao je Banjac i dodao da ovoga puta moraju svi biti jedinstveni.

Pročitajte još

Podsjećamo da su današnjem sastanku prisustvovali predsjednici svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj, povodom najnovije odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, u vezi sa dopunom Krivičnog zakona BiH o zabrani negiranja genocida.

– Republika Srpska više nema izbora nego da kaže: “Dosta” – poručio je Banjac.

Nakon sastanka predstavnici političkih stranaka u Republici Srpskoj saopštili su da su odbacili nametnutu dopunu zakona o zabrani negiranja genocida, te odlučili da ne učestvuje u radu zajedničkih institucija BiH.

Prihvati notifikacije