Kultura

De Niro: Vajnstin mi duguje milion dolara

Optužbe protiv Harvija Vajnstina ne prestaju, a jedan od posljednjih skandala izazvala je izjava Roberta De Nira u kojoj tvrdi da mu producent duguje ogromnu svotu novca.

De Niro: Vajnstin mi duguje milion dolara
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Tokom proteklih mjeseci, razne spekulacije o Harviju Vajnstinu su se pojavljivale u medijima, a najnovija priča o dugovanju novca ponovo je iznenadila svjetsku javnost.

Naime, legendarni glumac Robert De Niro otkrio je da mu holivudski producent duguje skoro milion dolara od snimanja romantične komedije U dobru i u zlu (“Silver Linings Playbook”).

De Niro je za ulogu u ovoj drami nominovan za Oskara u kategoriji najbolji glumac za sporednu ulogu.

Gardijan piše da su Robertove optužbe dio procesa objave bankrota Vajnstanove produkcijske kuće. Osim njega, i mnoge druge slavne zvijezde su javno optužile Vajnstajna za dugovanje. Tarantino je otkrio da mu producent duguje čak 4 miliona dolara.

Što se tiče Vajnstajnove kompanije, poznato je da je u toku prodaja imovine akcionarskom društvu Lantern kapital, a kako bi se ubrzao proces cijena je snižena za 23 miliona dolara.

Osim što su mnogi ljudi kojima Vajnstajn duguje novac uplašeni da njihovi dugovi zbog toga neće biti isplaćeni, mnoge zvijezde su zabrinute zbog prava na objavu fotografija nakon prodaje, prenosi B92.

 

Prihvati notifikacije