Svijet

"DEBATA JE BILA DEPRESIVNA" Kenedi na platformi Iks odgovarao na ista pitanja koja su postavljana Trampu i Bajdenu

Nezavisni američki predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi rekao je da vjeruje da će nastupi predsjednika Džoa Bajdena i bivšeg predsjednika Donalda Trampa u predsjedničkoj debati na CNN-u ostaviti mnogo Amerikanaca u depresiji.

Robert F. Kenedi Mlađi
FOTO: ADAM DAVIS/EPA

Kenedi je ocijenio i da bi birači koji su gledali debatu Trampa i Bajdena, sada mogli ozbiljnije da razmotre njegovu kandidaturu, prenosi CNN.

Mislim da je debata bila depresivna izložba. Imamo briljantne, briljantne ljude u ovoj zemlji, i sjajne inovatore i mislioce, i bilo je nekako depresivno. Da li je ovo zaista najbolje što možemo da smislimo – rekao je Kenedi.

Kenedi je ponovio da većina Amerikanaca ne želi da vidi reprizu predsjedničkih izbora 2020. i sugerisao da bi on mogao da bude privlačniji glasačima koji ne žele da odlučuju između Trampa i Bajdena.

Robert F. Kenedi Mlađi
FOTO: CAROLINE BREHMAN/EPA

-Umorni su od toga da od dva zla biraju manje. Oni žele, znate, drugi izbor i, znate, nadam se da će neki od njih početi da me razmatraju – rekao je Kenedi.

Istovremeno, dok je trajala debata, Kenedi je govorio u lajv strimu na platformi Iks i odgovarao na ista pitanja koja su postavljana Trampu i Bajdenu, prenosi AP.

On je taj događaj nazvao “pravom debatom” rekavši da je to važno jer se građani SAD osjećaju kao da je sistem namješten.

-To je upravo vrsta spajanja državne i korporativne moći kojoj se borim protiv – rekao je Kenedi.

Kenedi je rekao da ne može da pobijedi osim ako glasači ne znaju da se kandiduje i ne vjeruju da može da pobijedi Bajdena, demokratu, i Trampa, republikanca. 

Pojedine Kenedijeve pristalice postavile su štand za limunadu nekoliko blokova od prostorije u kojoj su novinari pratili debatu, a njegov kampanjski autobus je puštao muziku.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu