Politika

DELEGACIJA SRBIJE U VAŠINGTONU Vučič i Hoti počinju razgovore o ekonomskoj saradnji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do petka, 5. septembra, u posjeti SAD gdje će učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bijela kuća, saopštila Služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike.

DELEGACIJA SRBIJE U VAŠINGTONU Vučič i Hoti počinju razgovore o ekonomskoj saradnji
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Domaćini sastanka u Vašingtonu su savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Robert O`Brajan i specijalni izaslanik američkog predsjednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel, prenosi Tanjug.

O`Brajan je poželio dobrodošlicu u Vašington predsjedniku Srbije Vučiću i premijeru samoproglašenog Kosova Avdulahu Hotiju pred susret u Bijeloj kući.

On je poručio da će sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu unaprijediti mir kroz ekonomsku saradnju.

– Ove važne rasprave unaprijediće mir kroz ekonomsku saradnju. Od posvećenosti dijalogu obojice lidera, koristi će imati i Srbija i Kosovo – naveo je O`Brajan u poruci na Tviteru.

Pročitajte još

Poslije sastanka u Vašingtonu, predviđeno je da visoke delegacije Srbije i Kosova 7. septembra imaju sastanak u Briselu o nastavku dijaloga.

Domaćini tog sastanka će biti visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograd-Priština Miroslav Lajčak.