Sport

DEMANTI FIFA "Ne formiramo Super ligu u Evropi"

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino demantovao je navode po kojima ova organizacija sprema formiranje evropske Super lige.

DEMANTI FIFA "Ne formiramo Super ligu u Evropi"
FOTO: CHRISTIAN BRUNA /EPA

Skaj sport je objavio u utorak da 12 najvećih klubova pregovara o osnivanju evropske Premijer lige, zatvorenog takmičenja po uzoru na NBA ligu, koja bi trebalo da zaživi 2022. godine i koje bi imalo budžet od šest milijardi dolara. Navodno, u osnivanje je uključena i to podržava čak i FIFA, kako bi smanjila uticaj UEFA.

– Kao predsjednika Fife zanima me Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne Super liga. Za mene nije stvar kada Bajern igra protiv Liverpula, već kada se Bajern sastaje s Boka juniors. Liverpul ima 180 miliona navijača širom svijeta. Flamengo ima 40 miliona navijača, a 39 ih je u Brazilu. Liverpul ima možda pet miliona navijača u Engleskoj i 175 miliona širom svijeta. Želim da klubovi i izvan Evrope imaju budućnost. Moja vizija je da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koji mogu postati svjetski šampioni – istakao je Infantino za švajcarske medije.