Regioni

DEMOS OSTAO BEZ DVA ODBORNIKA Pregrupisavanje na kotorvaroškoj političkoj sceni

Dva odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš napustila su Demos, koji je u predvečerje lokalnih izbora ostao sa samo jednim predstavnikom u lokalnom parlamentu - Tamarom Kuprešak.

DEMOS OSTAO BEZ DVA ODBORNIKA Pregrupisavanje na kotorvaroškoj političkoj sceni
FOTO: SRNA

Nenad Pezerović se priključio SNSD, čiji odbornički klub sada broji pet članova, dok je Dragan Mijić pojačao SP, koja sada ima tri odbornika.

Pezerović će na lokalnim izborima ići u trku za novi mandat kao predstavnik SNSD, koji je objavio kandidatsku listu na kojoj se nalazi i njegovo ime.

Mijić je pojasnio da se na pristupanje SP odlučio zbog politike koju je vodio Demos.

– Moje dosadašnje partijske kolege iz Demosa su kalkulisale, a vrhunac je bio kada nisu podržali kandidaturu Slobodana Župljanina za načelnika opštine Kotor Varoš. Na ovaj način pružam punu podršku budućem načelniku i svoje političko djelovanje nastavljam u pobjedničkoj ekipi SP. Očekujem da ću svojim osmogodišnjim odborničkim iskustvom doprinijeti da SP ostvari najbolji rezultat do sada u Kotor Varošu – rekao je Mijić.

SP je kandidovala Slobodana Župljanina za načelnika opštine Kotor Varoš, a do sada je njegovu kandidaturu podržalo pet partija – SNSD, DNS, Ujedinjena Srpska, NDP i Partija ujedinjenih penzionera.

Protivkandidat Župljaninu je aktuelni načelnik opštine Zdenko Sakan, kojeg su podržali PDP i SDS.