Sport

DENVER GA SKUPO KOŠTAO Ovo su razlozi zbog kojih Rivers odlazi iz Klipersa

Dok Rivers više nije trener Los Anđeles Klipersa, jer je odlučio da podnese ostavku.

DENVER GA SKUPO KOŠTAO Ovo su razlozi zbog kojih Rivers odlazi iz Klipersa
FOTO: ERIK S. LESSER

Rivers je na klupu Klipersa došapeo 2013. godine i nijednom nije stigao do finala Najveće razočarenje je doživeo u ovogodišnjem plej-ofu kada su prokockali prednost od 3:1 u seriji protiv Denver Nagetsa za koje igra Nikola Jokić.

– Hvala Klipersima koji su mi omogućili da im budem trener i hvala im za podršku koju su mi pružili. Kada sam preuzeo ekipu imao sam cilj da od franšize napravim pobjednički sastav, destinaciju u koju svaki slobodni igrač želi da dođe i da osvojimo šampionsku titulu. Uspio sam da ispunim mnoge ciljeve, dok sam neke druge izgubio, pa sam vrlo razočaran svime što se dogodilo i kada znate da vaš tim ima mogućnost da bude šampion i ovako završi uopšte nije lako. Hvala svim trenerima, igračima i osoblju koji su bili deo tima dok sam bio trener. Najviše sam zahvalan navijačima, prošli smo kroz mnogo toga i zahvalan sam što smo bili dio istog tima-naveo je Rivers.

Ova vijest stigla je samo dan pred početak velikog NBA finala između Los Anđeles Lejkersa i Majami Hita. Prvi meč zakazan je za noć između 30. septembra i 1. oktobra u 3 sata po našem vremenu.

Raspored finala:

– Prva utakmica (1. oktobar, 3.00) Lejkers – Hit

– Druga utakmica (3. oktobar, 3.00) Lejkers – Hit

– Treća utakmica (5. oktobar, 1.30) Hit – Lejkers

– Četvrta utakmica (7. oktobar, 3.00) Hit – Lejkers

– Peta utakmica* (10. oktobar, 3.00) Lejkers – Hit

– Šesta utakmica* (12. oktobar, 1.30) Hit – Lejkers

– Sedma utakmica* (14. oktobar, 3.00) Lejkers – Hit