Hronika

DESETI DAN POTRAGE Spasioci i dalje traže radnika koji je pao u rijeku Bosnu

Potraga za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” nastavlja se i danas.

DESETI DAN POTRAGE Spasioci i dalje traže radnika koji je pao u rijeku Bosnu
FOTO: KLIX.BA/YOUTUBE/SCREENSHOT

U toku je 10. dan potrage za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru “Pet C” kada su u s krana na deset metara visine pali u nabujalu rijeku Bosnu u Begovom Hanu kod Žepča nakon čega je za njima organizovana potraga.

Pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i danas su na terenu. Osim FUCZ, tu su i pripadnici Gorske službe spašavanja Žepče i Srebrenik, CZ Žepče, PU Žepče, tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip rijeke te pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske koji su se odazvali pozivu turske kompanije “Čengiz Insaat” i uključili u potragu za nestalim radnikom, državljaninom Turske, prenosi Avaz.

Podsjećamo, tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su, 11. novembra, pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem potraga je nastavljena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije