Hronika

DETALJI INCIDENTA U SUDU Nepoznati muškarac pozvao i rekao gdje se bomba nalazi

Nepoznati muškarac pozvao je danas u 10.57 centralu suda u Novom Sadu i rekao gdje je tačno navodno postavljena eksplozivna naprava.

DETALJI INCIDENTA U SUDU Nepoznati muškarac pozvao i rekao gdje se bomba nalazi
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Zbog ove dojave zgrada suda u kojoj se nalaze Apelacioni, Viši i Osnovni sud kao i tužilaštva, ispražnjena je jutros, a svi zaposleni, ali i oni koji su se nalazili u sudovima i tužilaštvima su dobili naređenje da napuste svoje prostoje.

Kako je za Blic ispričala portparol suda Jelena Ostojin, centralu u zgradi pozvao je nepoznati muškarac i rekao da je postavljena bomba u toaletu na prvom spratu.

– Takođe je još rekao i da će pozvati kasnije, kako bi rekao gdje je postavljena i druga eksplozivna naprava. Nakon toga policija je došla, svi su morali da napuste zgradu. Muški glas koji je pozvao nije poznat radniku koji prima pozive i mi ne bismo mogli da znamo o kome je riječ, kao ni to zbog čega je neko to uradio – navela je Ostojin za Blic.

Pročitajte još

Prema našim nezvaničnim saznanjima, sumnja da je u pitanju lažna dojava, kao i prethodnih nekoliko puta.

– Nekoliko puta prije ovoga bio je slučaj da neko poziva centralu i kaže da je postavljena bomba, međutim uvijek je ispostavi da je lažna dojava. Sada je to bilo malo drugačije jer je muškarac rekao gdje je tačno navodno ona postavljena – navodi izvor Blica iz ove ustanove.

Zaposleni zbog ranijih lažnih dojava, sada nisu bili u panici, ali ih je uznemirilo kada su čuli sirenu koja je signalizirala da svi moraju napustiti zgradu u što kraćem roku.

Pregled zgrade navodno će trajati još nekoliko minuta, a zaposleni se nadaju da će uskoro moći da se vrate na svoja radna mjesta, kao i da nastave sa suđenjima. Takođe, kako smo saznali, u prostorijama zgrade je sve u najboljem redu i pretpostavlja se da nije nađena ništa nalik na eksplozivnu napravu.

Prema saznanjima Objektiv, u toaletu suda pronađena je velika koverta.

Prihvati notifikacije