Hronika

DETALJI UŽASA IZ KAFANE GRIJEHA Najmlađi saradnik imao zadatak da pronalazi žrtve, podvodio i SVOJU DJEVOJKU

M.S. (25), koji je danas uhapšen zbog sumnje da je sa bračnim parom i njihovim pomagačem, bavio trgovinom ljudima i da su podvodili djevojke u kafani "Luna PP zvijezda" (bivša "Zlatna greda") u okolini Šapca.

DETALJI UŽASA IZ KAFANE GRIJEHA Najmlađi saradnik imao zadatak da pronalazi žrtve, podvodio i SVOJU DJEVOJKU
FOTO: M. ČVORIĆ-GUBELIĆ/RAS SRBIJA

On bio je zadužen da pronalazi djevojke koje su potom zajedno podvodili.

Kako saznaje Blic M. S. je iz sela kraj Majura u kom se nalazi kafana u kojoj su podvođene mlade djevojke.

Uhapšeni mladić je podvodio čak i svoju djevojku. On je, inače, od ranije dobro poznat policiji zbog nekoliko drugih krivičnih djela.

Cijena po kojoj su djevojke podvođene bila je oko 100 evra.

“Kafana grijeha”

Vlasnik ovog restorana Velimir G. (57) i njegova supruga, inače Rumunska državljanka Estera G. (49), ali i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca, koji je u restoranu radio kao konobar, uhapšeni su 29. novembra.

Oni su osumnjičeni da su u kafani primoravali djevojke da pružaju seksualne usluge gostima. Da su bile prave seksualne robinje potvrđuje i užasan podatak iz istrage da su pojedine djevojke imale i više stotina klijenata mjesečno.

– Prostitucija i ilegalni poslovi u toj kafani dešavaju se već duže vrijeme. Navodno je među klijentima bilo poznatog svijeta, privrednika koje svi znaju i koji su tu dovodili poslovne partnere. Cijena usluge bila od 70 i 100 evra, pa naviše – rečeno je.

Pročitajte još

Zatekli četiri djevojke sa klijentima

U noći između petka i subote u “Lunu” (bivšu Zlatnu gredu) upali su pripadnici jedinice Uprave kriminalističke policije iz Beograda i “na djelu” zatekli četiri djevojke starosti 18 do 25 godine sa trojicom klijenata. Akcijom je rukovodilo Više javno tužilaštvo u Šapcu, koje je u saradnji sa ovdašnjom Policijskom upravom, više od dva mjeseca istraživalo slučaj.

Uhapšeni su vlasnik objekta Velimir G. (57), njegova supruga Estera G. (49) i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca. Svima se na teret stavlja krivično djelo trgovina ljudima, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Tri osobe koje su do sada uhapšene, na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom branile su se ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor.

Oni se sumnjiče za trgovinu ljudima odnosno da su zloupotrebili lošu materijalnu situaciju svojih žrtava i primorali ih da čine seksualne usluge.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poslovi kafane bili javna tajna

Da se znalo u Šapcu i okolini šta se dešava u kafani, bila je javna tajna. Poznati privrednici iz tog kraja imali su običaj da na usluge prostitutki dovode čak i svoje poslovne klijente.

– U “Luni” se čekalo na red, a od kada su uvedene zabrane rada zbog korone, dolazili su samo oni koji bi se najavili vlasnicima. Dvije trećine klijenata se stalno vraćalo, a bilo je i onih koji bi se zaljubili, jer su “prodavačice ljubavi” zaista prave ljepotice – priča sagovornik iz istrage, koji insistira na anonimnosti.