Hronika

Detalji JEZIVOG INCIDENTA na sahrani: Sanduk eksplodirao zbog GREŠKE RODBINE

Tokom sahrane na Pravoslavnom groblju u Bečeju, u četvrtak u prijepodnevnim časovima, desio se nevjerovatan slučaj, kada je eksplodirao drveni sanduk u kojem se nalazilo tijelo pokojnice. Djelići drveta, koji su se razletjeli, povrijedili su D. A. (71), iz Žablja, koja je prisustvovala pogrebu preminule rođake.

Detalji JEZIVOG INCIDENTA na sahrani: Sanduk eksplodirao zbog GREŠKE RODBINE
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ona je, kako saznaje Blic zadobila posjekotinu ispod oka, a ljekarska pomoć joj je ukazana u bečejskoj Hitnoj pomoći.

Nemili događaj se zbio oko 11.15 časova u kapeli na Pravoslavnom groblju u Bečeju, gdje se okupila rodbina sedamdesetdvogodišnje pokojnice D. G. kako bi prisustvovala posljednjem ispraćaju. Eksploziju je najvjerovatnije zbog toplote izazvao suvi led u zatvorenim plastičnim flašama, koji je bio postavljen u drveni kovčeg sa pokojnicom.

U bečejskom Komunalnom pogrebnom preduzeću, pišu Novosti desio se incident na sahrani, a kažu da je flaše sa suvim ledom u kovčeg sa pokojnicom stavila njena rodbina, i da su na tome insistirali.

Tijelo pokojnice je bilo u hladnjači, i kovčeg je na vrijeme odatle iznijet u kapelu. U jednom trenutku je došlo do eksplozije kovčega, čiji su dijelovi povrijedili jednu od prisutnih rođaka pokojnice – objašnjava Slobodan Marjanović, poslovođa u pogrebnom preduzeću, šta se dešavalo u kapeli bečejskog Pravoslavnog groblja.

Marjanović dalje ističe da je porodici dan ranije, ali i uoči sahrane sugerisano da nema potrebe da pored tijela stavljaju plastične flaše sa suvim ledom, ali su oni to, ipak uradili.

– Rodbina je sama obezbijedila i donijela te flaše i stavila u sanduk. Flaše sa suvim ledom nisu bile otvorene, a mi smo im takođe rekli da odvrnu čepove i otvore ih. Očigledno je da nisu tako postupili i desilo se šta se desilo. Mi ne praktikujemo da se to koristi, i ovo je prvi put da nam se tako nešto dogodilo – navodi Marjanović.

Poslije nemilog događaja, tijelo pokojnice je premješteno u novi drveni sanduk, te je sahrana kojoj je prisustvovalo nekoliko rođaka, obavljena.