Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DETALJI JEZIVOG ZLOČINA Djevojka, odmah nakon što je rodila, ovo je rekla majci prije UBISTVA BEBE

Hronika
Autor:

Foto: Avaz/Arhiv/RAS Srbija

Kantonalni sud u Bihaću, prema prijedlogu postupajućeg tužioca, odredio je jednomjesečni pritvor E. L. (19) i njenoj majci E. H. (41) iz naselja Elkasova Rijeka u Bužimu.

Njih dvije se terete za krivično djelo ubistvo. Djevojka je na tavanu kuće rodila dijete, koje je njena majka umotala u deku i ugušila ga.

Za zločin se saznalo kada su otišle u Dom zdravlja i rekle ljekaru da je dijete rođeno mrtvo. On je odmah pozvao policiju. Nakon obdukcije utvrđeno je da se radi o ubistvu.

Izvor blizak istrazi otkrio je da su nakon privođenja u policiju oštro negirale da su izazvale smrt novorođenčeta. Ali, ubrzo su se istražioci vratili s obdukcijskim nalazom u kojem je navedeno da je dijete ugušeno.

Poslije toga su sve priznale i opisale do u detalje šta se dogodilo.

Djevojka je dobila trudove, a majka ju je porodila na tavanu kuće. Beba je rođena zdrava i porođaj je prošao normalno.

E. H. je odrezala pupčanu vrpcu koju nije podvezala. Nedugo nakon što je beba donesena na svijet, djevojka je rekla majci: “Ne želim to dijete”.

Kako je za Avaz otkrio policijski izvor, E. H. je nakon toga uzela bebu i stavila je u plastičnu kesu, a potom je umotala u deku usljed čega se novorođenče ugušilo nekoliko minuta poslije rođenja.

Radi se o djevojci mlađe životne dobi koja nije u braku, a tokom saslušanja nijednom nije spomenula oca djeteta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO