Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DETALJI O LIJEČENJU MIHAELA ŠUMAHERA Direktorka instituta otkrila moguće naznake OPORAVKA (FOTO)

Sport
Autor:

Foto: Profimedia

Poznati italijanski neurolog i direktorka milanskog instituta za neurologiju Matilda Leonardi otkrila je nove detalje oko liječenja Mihaela Šumahera i moguće naznake njegovog zdravstvenog stanja.

Šumaherovi fanovi još se nadaju da će doći do oporavka sedmorostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 koji se 29. decembra 2013. teško povrijedio na skijanju.

Mihael Šumaher je pri padu na skijalištu u francuskom Meribelu ozbiljno povrijedio glavu te je nakon niza operacija neko vrijeme bio u induktivnoj komi.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih po bolnicama liječenje je nastavio na svom imanju u blizini Ženevskog jezera. O njegovom oporavku brine supruga Korina, a njegovo zdravstveno stanje i dalje se drži u strogoj tajnosti.

U septembru su mediji prenijeli vijest kako je Šumi prevezen u parišku bolnicu zbog ”posebnog tretmana”’. Bio je smješten na odjeljenju za kardiohirurgiju, a o njegovom liječenju brinuo se Filip Menaše pisao je Le Parizijen.

Vodeći 69-godišnji francuski kardiohirurg pionir je zahvata kojim se uz pomoć matičnih ćelija liječi srce. Šumaheru je to bilo treći put da je bio na tretmanu u bolnici Žorž Pompidu.

Poznata italijanska neurološkinja i direktorka milanskog instituta za neurologiju Matilde Leonardi otkrila je nove detalje oko liječenja slavnog Nijemca i moguće naznake njegovog zdravstvenog stanja.

Leonardi je rekla kako Mihael nije bio podvrgnut ”posebnom tretmanu” ćelija mozga, ali vjeruje kako je to moglo da djeluje pozitivno da se njegovo zdravstveno stanje popravi. Matilda Leonardi kaže kako se ”vijesti o bivšem vozaču Formule 1 oslanjaju jedino u nadu za njegov oporavak”

Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera već je godinama obavijeno velom tajni. Porodica se trudi da nikakve informacije ne procure u javnost. U dom sedmostrukog šampiona Formule 1 može da uđe samo uži krug prijatelja kojima nije dopušteno da govore o Mihaelovom zdravlju.

(Blic Sport)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO