Zabava

Detalji ovogodišnje Evrovizije: Rusija diskvalifikovana, a ove dvije zemlje ponovo učestvuju (VIDEO, FOTO)

Lista učesnika za dvije polufinalne večeri na Evroviziji je objavljena. Ove godine u Torinu u Italiji, Srbija će se takmičiti u drugoj polufinalnoj večeri.

Detalji ovogodišnje Evrovizije: Rusija diskvalifikovana, a ove dvije zemlje ponovo učestvuju (VIDEO, FOTO)
FOTO: EUROVISION SONG CONTEST/YOUTUBE/SCREENSHOT

Konstrakta, koja je sa svojom pjesmom “In corpore sano” pobijedila na takmičenju “Pesma za Evroviziju '22” takmičiće se za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Sjevernom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom, Češkom Republikom.

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji dugo je bila na 15. mjestu na kladionicama, a sada se popela na 14. mjesto.

Ukrajina još uvijek zauzima prvo mjesto i sudeći po ovim procjenama ima najviše šanse za pobjedu.

Italijanska pjesma “Brividi”, koju izvode Mahmud i Blanko, trenutno je druga na kladionicama i to odmah iza Ukrajine.

Pročitajte još

Prema trenutnim kladionicama, Italija bi mogla ponovno da pobijedi, a dupla pobjeda nije se dogodila još od početka devedesetih, kada je Irska oborila sve rekorde i pobijedila tri godine zaredom i to 1992, 1993. i 1994. godine, piše Kurir.

Pjesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, Italiji, zahvaljujući pobjedi sastava Maneskin na PJesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pjesmom „Zitti e buoni”.

Ovo je treći put da se takmičenje “Evrovizija” održava u Italiji. Prvi put je to bilo 1965. godine u Napulju, a drugi 1991. godine u Rimu.

Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 10. i 12. maja i finala koje će se održati 14. maja 2022. godine.

Ove godine će na takmičenju učestvovati 40 zemalja, a Jermenija i Crna Gora će se vratiti nakon odsustva 2021. godine, dok je Rusija diskvalifikovana sa takmičenja, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu