Hronika

Danima se brutalno iživljavao, pa je ubio: Dalibor iz BiH maltretirao suprugu u prisustvu troje djece

Dalibora Nikolića (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru, uhapila je policija na graničnom prelazu Dobrakovo, dan nakon što su lJekari Opšte bolnice Bar obavijestili policiju da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena žena bez svijesti sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život.

Danima se brutalno iživljavao, pa je ubio: Dalibor iz BiH maltretirao suprugu u prisustvu troje djece
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA

Ona je  hitno upućena u Klinički centar Crne Gore radi daljeg lečenja, ali je na žalost izgubila bitku za život.

Prema riječima Zumritinog  brata Vilsona Nerde ona je trpjela nasilje četri – pet godina. U više navrata nasilje su prijavljivali policiji.

– Zumrita  je iz straha negirala policiji  da je Dalibor maltretira. Pretio joj je, da će ubiti i djecu ako prizna policiji da je on tuče. Tih kobnih dana, on ih je zatvorio u kuću pod izgovorom da imaju koronu. Ljekari su mi rekli da nije bilo mjesta na tijelu koje joj nije povrijedio. Tukao je bejzbol palicom, čekićem, onesviješćenu polivao vodom da se osvijesti.

Najstariji sin ima 11 godina. Djeca su svjedoci tih strašnih scena, kazao je brat preminule, kazao je Vilson Nerde.

Povodom tragedije,  nasilja u porodici, smrti majke troje maloletne djece, saopštenjem se oglasila Uprava policije

– Barskoj policiji je 16. januara 2022. godine prijavljeno od strane zaposlenih u Opštoj bolnici Bar da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba bez svijesti sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život a koja je upućena u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja.

Pročitajte još

Policija je došla do saznanja da je oštećenoj povrede naneo nevjenčani suprug D.N. (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru. On nije zatečeno na adresi stanovanja te je za njim raspisana potjernica i on je lociran na graničnom prelazu Dobrakovo. D.N. je lišen slobode 17. januara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, ili porodičnoj zajednici i njemu je sudija za istragu odredio pritvor u trajanju od 30 dana, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Uprava policije je od strane zaposlenih Kliničkog centra Crne Gore 22. januara obavještena da je N.Z. podlegla povredama.

Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru radi daljih aktivnosti iz nadležnosti ovog organa. Obavješten je i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi pravne kvalifikacije djela iz nadležnosti tog tužilaštva, prenose Novosti.

Djeca smještena kod sestre od tetke

Troje maloletne djece smješteni su kod sestre od tetke. Najstariji ima 11 godina, najmlađe četiri

– U njenom domu imaju toplinu i nežnost. Drago mi je što su kod naše sestre. Bolje kod nje, nego u Domu. Obišli su ih službenici Centra z asocijalni rad, kazao je Vilson Nerde.

Prihvati notifikacije