Gradovi

Detonacija zabola šipku u zid: U eksploziji u centru Beograda mogla da STRADAJU DJECA

- Vidite ono iznad gore, onu zabijenu aluminijumsku šipku što viri? Mislimo da je to izletjelo iz lokala prilikom eksplozije, pokazao je u nevjerici radnik butika pored kojeg je juče, u centru Beograda, detonacija plinske boce uništila lokal brze hrane.

Detonacija zabola šipku u zid: U eksploziji u centru Beograda mogla da STRADAJU DJECA
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Kako je rekao reporterima Blica, u eksploziji je povrijeđeno nekoliko ljudi, ali pukom srećom je izbjegnuta mnogo veća tragedija.

– Sreća u nesreći je što se eksplozija nije dogodila u momentu kada tuda prolaze djeca iz obližnjeg vrtića. Vaspitačica svaki dan ovuda prolazi i vodi dječicu u šetnju do Kalemegdana, srećom juče je bilo loše vrijeme pa nisu išli – nastavlja on svoju priču.

On je juče u vrijeme eksplozije bio u butiku, kada su samo odjednom ulazna klizna vrata iskočila, odnosno ispala iz okvira.

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

– Bila su potpuno zatvorena, ostao sam zaglavljen unutra, par minuta sam se mučio da ih otvorim, a kad sam uspio zgrabio sam aparat za gašenje požara i istrčao da pomognem. To je bilo nevjerovatno, eksplozija je skroz izbacila gazdaricu lokala u kom je plinska boca eksplodirala, i komšiju iz kafića koji je došao da joj pomogne. Da ne povjeruje čovjek šta sve može plinska boca da učini – završava svoju priču sagovornik.

Dodaje i da su žene iz obližnje mjenjačnice sjajno odreagovale, kako kaže pribrano i mudro, jedna od njih je odmah dotrčala sa vatrogasnim aparatom i pomogla povrijeđenima.

Tragovi eksplozije koja se juče dogodila u Čika Ljubinoj ulici u centru Beograda vidljivi su i danas. Sve što se moglo vidjeti bila su dva potpuno uništena lokala, kao i nekoliko lokala u neposrednoj blizini na kojima su stakla na izlozima potpuno naprsla i popucala.

Povrijeđeni i dalje u teškom stanju

U eksploziji je povrijeđeno petoro ljudi, od kojih najteže žena zaposlena u restoranu brze hrane u kom je boca eksplodirala i jedan muškarac. Njih dvoje su i dalje u teškom stanju, piše Blic.

Prihvati notifikacije