Svijet

Dijelovi zemlje bez struje: Snijeg napravio probleme u Albaniji

Snijeg koji od subote pada u Albaniji blokirao je određene dijelove auto-puta, a doveo je i do nestanka struje u pojedinim dijelovima zemlje.

Dijelovi zemlje bez struje: Snijeg napravio probleme u Albaniji
FOTO: SRPSKAINFO

Najgora situacija bila je na putu Leša Milot, koji je bo blokitran, zbog čega je desetine građana provelo noć napolju. Vojska Albanije saopštila je rano jutros da je uspjela da odblokira put, kao i da pomaže građanima oblasti Ana i Malit i Dajč koje su pogođene i poplavama.

Zbog snežnih nanosa blokirana je većina puteva u Debru, ka granici sa Sjevernom Makedonijom, gdje visina snježog pokrivača dostiže i do 70 santimetara.

Pročitajte još

Otežano je kretanje na putu Peškopi-Tirana, a probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg. Blokirana su sva sela u Debru i Bulkizi, dok u opštinama Lure, Kala i Dodeš, Sljove, Ostren, Martaneš nema električne energije.

Organizacija zadužena za puteve u Albaniji upozorila je vozače na otežane uslove na putevima i snažan vjetar koji otežava kretanje. Zbog snježnog nevremena bio je zatvoren aerodrom u Tirani, a letovi odloženi.

Snijeg je napadao i u najvećoj albanskoj luci Drač, gdje snježne padavije nisu česta pojava. Kako se navodi, Ministarstvo odbrane apelovalo je na građane da izbjegavaju kretanje, prenosi Blic.