Košarka

DIPLOMATSKI SKANDAL Trener Igokee Dragan Bajić ne može preko Kosova zbog vize

Trener Igokee Dragan Bajić, koji obavlja funkciju selektora Sjeverne Makedonije nije dobio vizu za prolaz preko Kosova, pa nije mogao putovati sa reprezentacijom na utakmicu u Gruziji.

DIPLOMATSKI SKANDAL Trener Igokee Dragan Bajić ne može preko Kosova zbog vize
FOTO: KK IGOKEA/ N.VURUNA

Ovo je definitivno diplomatski skandal s obzirom da se radi o zvanično najboljem treneru ABA lige, trenutno jednom od najboljih trenera regiona koji je sinoć sa svojom Igokem osvojio kup BIH.

Kosovska vlada ovom stručnjaku nije odobrila vizu za ulazak na teritoriju Kosova kako bi sa prištinskog aerodroma sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije poletio put Istanbula odakle je planiran put za Gruziju gdje igraju sa istoimenom reprezentacijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ono što je posebno zanimljivo jeste da od kompletne ekspedicije Makedonske reprezentacije jedino Bajiću nije odobrena viza iako su u stručnom štabu još dva člana iz BiH.

Bajić će ići za Istanbul drugim letom iz Skoplja, pa će morati 12 sati da čeka ostatak ekipe.

– Ja se trenutno nalazim u Skoplju i jednostavno sam šokiran kad sam dobio informaciju da mi nije odobren ulazak na teritoriju Kosova. Ja nemam obrazloženje zašto se to desilo. Stvoren je veliki problem makedonskoj federaciji jer jednostavno su prinuđeni da traže alternativna rješenja kako da ja dođem do Istanbula da bih se satao sa ostatkom reprezentacije. Rješenje je nađeno uz probleme što neću moći odraditi trening sa timom jer ću morati ranije krenuti za Istanbul – rekao je Bajić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije