Sudbine

(VIDEO) Diplomu čekala od DRUGOG SVJETSKOG RATA: Baka Virdžinija (105) magistrirala na fakultetu nakon 80 godina

Virdžinija Džini Hislop, 105-godišnja žena magistrirala je na Postdiplomskim studijama u Stanfordu u Kaliforniji u Americi nakon što je svoje fakultetsko putovanje započela prije više od 80 godina.

Virdžinija Džini Hislop
FOTO: APPLE VALLEY NEWS NOW - OFFICIAL/YOUTUBE/SCREESHOT

Džini bi odavno magistrirala da nije bilo Drugog svjetskog rata. Međutim, neposredno prije nego što je predala završni magistarski rad, izbio je rat koji je uticao na njene buduće planove. A onda je, 80-ak godina kasnije, odlučila da svoju zasluženu diplomu ipak dobije!

Hodajući po bini na Univerzitetu Stanford u Kaliforniji i dobijajući diplomu na svečanoj dodijeli, Džini je konačno magistrirala i dokazala da nikada nije kasno da se završi ono započeto.

Kako pišu strani mediji, pred samu predaju svog magistarskog rada, a nakon početka Drugog svjetskog rata, njen tadašnji dečko Džordž Hislop pozvan je da služi u ratu. To je navelo Džini da napusti fakultet kako bi se udala za njega i fokusirala na podizanje porodice.

Dok je brinula o svojoj porodici koju danas čine dvoje djece, četvoro unučadi i devetoro praunučadi, Džini je decenijama služila i u školskim i fakultetskim odborima u Vašingtonu.

Pročitajte još

Međutim, 80 godina kasnije, kada su se stvorili usovi, Džini se konačno vratila u školu da diplomira, te je tako, prošetavši pozornicom u nedjelju, 16. juna, dobila diplomu za svoj magistarski rad.

Kada joj je diplomu uručio dekan fakulteta Danijel Švarc, moglo se čuti kako Džini Hislop govori sa osmijehom: “Bože moj, dugo sam čekala na ovo!”

“Diplomu sam zaslužila, bila sam oduševljena”

Govoreći u intervjuu za “Dobro jutro Ameriko”, Džini je otvoreno rekla kako se osjeća zadovoljnom zbog dugo očekivane prekretnice u životu.

– Lažna skromnost nikada nije bila jedan od mojih problema. Osjećala sam da diplomu zaslužujem i bila sam oduševljena što sam to konačno i dobila – rekla je ona, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu