Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Direktor bolnice “Srbija” podnio ostavku

Regioni
Autor:

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Direktor bolnice “Srbija” Goran Todorović podnio je jutros ostavku, jer, kako je naveo, ne vidi da u ovom kolektivu postoje volja i srpljenje za rješavanje problema.

Todorović je ovu odluku saopštio novinarima nakon današnje dodjele zahvalnica zaposlenima, televizijskim kućama i pojedincima koji su pokazali izuzetno zalaganje i doprinos uspješnoj realizaciji projekta, izgradnje i opremanja nove bolnice.

Zaposleni u bolnici odgodili su juče najavljeni štrajk jer su poslodavac i osnivač djelimično izvršili svoje obaveze, te najavili njegovo održavanje za 30. decembar ako do tada ne budu ispoštovane preostale obaveze, saopšteno je iz Štrajkačkog odbora.

Sindikat doktora medicine bolnice Istočno Sarajevo održao je 15. novembra prvi štrajk upozorenja na kojem su zaposleni zahtijevali isplatu plata za avgust, septembar i oktobar.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić postigao je 3. decembra dogovor sa predstavnicima sindikata i rukovodstva bolnice “Srbija” o načinu isplate zaostalih plata, doprinosa i obaveza po drugim osnovama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO