Biznis

Direktori velikih američkih kompanija razočarani: Tramp priča ublehe i obećava odokativno, kao da je sa Balkana

Direktori velikih kompanija iz SAD nedavno su se sastali sa Donaldom Trampom. Brojni prisutni na tom sastanku su za televizijsku kuću CNBC izjavili da ih Tramp nije nimalo impresionirao.

Donald Tramp
FOTO: MIKE SEGAR / POOL/EPA

Prema riječima jednog od direktora, Tramp ne zna o čemu priča, uopšte nije objasnio kako namjerava provesti bilo koju svoju politiku.

Nekoliko direktora je kazalo da je okolišao i da u razgovoru nije uspijevao biti direktan. Među temama o kojima je površno govorio su smanjenje poreza i poslovna regulativa.

CNBC reporter Ros Sorkin, koji je pratio sastanak, konstatovao je da je riječ o direktorima za koje se smatra da su Trampove pristalice, a za koje se nakon sastanka smatra da su “u manjoj mjeri njegove pristalice”.

Prisutni na sastanku su primijetili i nedostatak energije kod Trumpa, što je nije bio slučaj na njegovom nedavnom susretu s republikancima u Kongresu.

S druge strane, direktor komunikacija u Trampovoj predsjedničkoj kampanji Steven Čeng tvrdi da su Trampa svi srdačno primili te da su pohvalili njegove prijedloge za smanjenje poreza i deregulaciju poslovanja, prenosi Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu