Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DIREKTOR ŠUMARIJE U TESLIĆU LETI IZ FOTELJE Da li će mladi lav SNSD-a poslušati Viškovića?

Društvo
Autor:

Foto: Facebook SNSD Teslic/ RAS Srbija

Mišo Stojanović i Dragan Bogdanić, lideri SNSD u Tesliću

Da li će Mišo Stojanović, v.d. direktora Šumskog gazdinstva “Borja” Teslić podnijeti ostavku, ili mu u petak neće biti produžen mandat, još se ne zna, ali je izvjesno da ovaj mladi lav teslićkog SNSD-a neće ponedjeljak dočekati u fotelji, tvrde izvori Srpskainfo.

Odlazak Stojanovića je, ocjenjuju naši sagovornici, tek početak drugog čina sječe kadrova u “Šumama RS”, koje će uslijediti u narednih nekoliko dana.

– Poslovanje teslićke šumarije je katastrofalno, a problema ima na pretek i to se znalo i ranije, ali je Stojanović, vjerovatno, do sada bio pošteđen kao kadar SNSD-a, koji ima moćne zaštitnike, među kojima je i Dragan Bogdanić  – kaže izvor Srpskainfo, blizak direkciji “Šuma RS” na Sokocu.

Stojanović je predsjednik Kluba odbornika SNSD u Tesliću i jedan od inicijatora neuspojelog referenduma o smjeni načelnika ove opštine SDS-ovca Miladina Miličevića.

Stojanović se, kao direktor šumarije, našao na tapetu još početkom septembra, kada je objavljeno da je poslovanje “Šuma RS” katastrofalno i da je čak 18 gazdinstava u minusu.

Premijer RS Radovan Višković tada je pozvao direktore gazdinstava gubitaša da sami daju ostavke, jer im je to bolje nego da počne istraga o tome otkud gubici, čime bi se, kako je poručio, “moglo otkriti svašta”.

Ako podnese ostavku, koja je, kako tvrde u “Šumama RS” već spakovana, Mišo Stojanović će biti jedini direktor, koji je poslušao Viškovićev “dobronamjerni savjet”.

Upravo zbog toga se špekuliše da ostavka nije njegova lična odluka, nego još jedan “partijski zadatak” koji Stojanović mora da ispuni.

Prije mjesec dana Stojanović je tvrdio da za ostavku nema razloga i pravdao se da je minus u kasi teslićke šumarije posljedica poplava i lošeg vremena.

– Sve su prilike da je on izgubio podršku u stranci i da je u pitanju i njegova pozicija predsjednika Kluba odbornika – navodi izvor Srpskainfo blizak lokalnoj političkoj sceni u Tesliću.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO