Sport

DISCIPLINSKI PROTIV ARNAUTOVIĆA Srbinu prijeti izbacivanje sa Evropskog prvenstva, a Džaka i Šaćiri novčano kažnjeni

Reprezentativac Austrije Marko Arnautović podigao je veliku frku na Evropskom prvenstvu kada je poslije gola Sjevernoj Makedoniji u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva ušao u "klinč" sa fudbalerom Makedonije Ezdžanom Alijoskim.

DISCIPLINSKI PROTIV ARNAUTOVIĆA Srbinu prijeti izbacivanje sa Evropskog prvenstva, a Džaka i Šaćiri novčano kažnjeni
FOTO: ROBERT GHEMENT/EPA

Srbin koji nastupa za Austriju je poslije gola krenuo ka Alijoskom, reprezentativcu Makedonije albanskog porijekla, kome je navodno psovao sve po spisku i to na srpskom!

Kapiten Austrije David Alaba je uspio da smiri situaciju, Arnautović se izvinio, ali sad mu prijeti čak i izbacivanje sa Evropskog prvenstva, jer je UEFA pokrenula zvaničan disciplinski postupak protiv njega!

– U skladu sa članom 31(4), UEFA diciplinskih propisa, etički i disciplinski inspektor će voditi istragu u vezi sa incidentom Marka Arnautovića, koji se dogodio u grupnoj fazi Evropskog prvenstva između Austrije i Sjeverne Makedonije 13. juna 2021. godine. Dodatne informacije o ovom pitanju biće dostupne vremenom – navodi se na sajtu UEFA.

Pročitajte još

Novinar Tajmsa Martin Cigler, kako prenosi Telegraf, navodi da Arnautoviću prijeti čak i izbacivanje iz daljeg takmičenja zbog mogućeg rasističkog rječnika ukoliko UEFA to potvrdi tokom istrage.

On se ubrzo nakon incidenta izvinio i priznao da je uputio neke ružne reči na račun Alijoskog, ali je istakao i da nije rasista i da među prijateljima ima pripadnike svih nacija, a izvinjenje je napisao i na makedonskom, kao i na albanskom jeziku, pa bi to mogla da bude olakšavajuća okolnost za njega.

Takođe, za sličan incident i provokaciju u meču Srbija – Švajcarska, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri samo su novčano kažnjeni za nacionalističku provokaciju.

Prihvati notifikacije