Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NE SLAŽE SE S NJEGOVIM MIŠLJENJEM Angela Merkel osudila RASISTIČKE KOMENTARE Donalda Trampa

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Njemačka kancelarka Angela Merkel u petak je kritikovala komentare američkog predsjednika Donalda Trampa o četiri demokratske kongresmenke koje su naturalizovane Amerikanke, rekavši da su oni u suprotnosti s onim što ona smatra “snagom SAD”.

Merkel je na godišnjoj ljetnoj konferenciji za novinare upitana da li još uvijek vidi osnovu zajedničkih vrijednosti s Trampom nakon što je rekao da bi se članice Kongresa trebale vratiti u svoje zemlje ako im se ne sviđa SAD.

Naime, Ilhan Omar, Rašida Tlaib, Ajana Presli i Aleksandria Okasio-Kortez nisu porijeklom Amerikanke, ali su sve rođene u SAD, piše ABC News.

– Ljudi različitih nacionalnosti doprinijeli su snazi ​​američkog naroda, tako da su to komentari koji su u velikoj mjeri u suprotnosti s pozitivnim utiskom koji imam. Ovo je nešto što je u suprotnosti sa snagom SAD – rekla je Merkelova.

Kada je kasnije upitana da li osjeća solidarnost sa članicama Kongresa koje su napadnute, odgovorila je: “Da, ja sam se čvrsto distancirala od ovih izjava i osjećam solidarnost sa ženama koje su napadnute”.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO