Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DIVAN GEST Prvim izliječenim pacijentima od virusa korona zenički LJEKARI KUPILI POKLONE

Društvo
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Zahvaljujući uspjehu ljekara Kantonalne bolnice Zenica, juče je zabilježen jedan svečani trenutak, i to kada je otpušteno troje pacijenata koje su izliječeni od virusa korona.

Radi se o 51-godišnjakinji, djevojci od 19 godina te muškarcu (26) iz iste porodice, koji su zaraženi na italijanskom aerodromu pri povratku iz Njemačke u BiH.

Prema riječima Ednana Drljevića, načelnika Odjela za infektologiju zeničke bolnice, jučerašnji svečani trenutak sigurno će dugo pamtiti, prenosi Avaz.

– Bio je to, zaista, svečani trenutak kada su pacijenti dobili po dva negativna nalaza i da kao takvi mogu ići na kućni nadzor. Dali smo im broj našeg ”kovid” telefona, takođe, naši klinički epidemiolozi su dali svoje brojeve i svaki dan smo u kontaktu s njima, odnosno oni su i dalje pod nadzorom – kaže Drljević.

Ističe da će ova mjera važiti 15 dana, kada će doći na još jednu kontrolu, te kada će im i definitivno biti otklonjena i najmanja sumnja, ali i kada će se moći vratiti redovnim životnim aktivnostima. Drljević je kazao i kakve su bile njihove impresije nakon izlaska iz karantina u stacionaru.

– Prezadovoljni su i osjećaju se odlično. Kupili smo im i neke simbolične poklone jer su prvi slučajevi izlječenja. Sve je proteklo u najboljem redu. Odvezla ih je kući naša glavna sestra privatnim automobilom, jer nije imao ko doći po njih – otkriva Drljević.

Drljević ističe da u ovom trenutku ne mogu precizirati kada će moći očekivati nove izliječene slučajeve od virusa korona.

–  To je nezahvalno sada kazati. Međutim, svi se dobro oporavljaju i nije došlo do pogoršanja. Pratićemo njihov daljnji tok oporavka, a kroz 15-16 dana ćemo im uraditi nalaze – govori Drljević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO