Društvo

DIVLJAJU I SNIMAJU Voze 200 na sat po gradu, često i u kontrasmjeru, prolaze na crveno (VIDEO)

Pored svakodnevnih apela da se smanji brzina na putevima, da se poštuju saobraćajni propisi kako se ne bi izazvale nesreće, kao i da se ne sjeda za volan nakon konzumacije alkohola, nesavjesni vozači i dalje iznova prave iste prekršaje.

DIVLJAJU I SNIMAJU Voze 200 na sat po gradu, često i u kontrasmjeru, prolaze na crveno (VIDEO)
Foto: RAS Srbija

Na društvenim mrežama, međutim, pojavila se kompilacija niza saobraćajnih prekršaja, bolje reći divljanja po ulicama prestonice, što je, nažalost, očigledno postala svakodnevnica. Snimci saobraćajnih prekršaja, ovoga puta, objavljeni su na društvenoj mreži Instagram, na profilu “Ne divljam, vozim dinamično”.

Na snimcima se mogu vidjeti vozači koji sa preko 190 kilometara na sat prolaze kroz crveno svjetlo, kao da je to nešto najnormlanije, drugi koji se kreće u suprotnom smjeru, a zatim i po tramvajskim šinama ili razdjelnim ostrvcima.

Ni sljedeći vozač nije za primjer. Naime, on je u sporednoj ulici vozio trotoarom, kroz crveno svjetlo skrenuo u Ustaničku, odakle je projurio i preko Dušanovačkog mosta, naravno, nedozvoljenom brzinom.

Nastavak prati sugrađanina koji juri autoputem, najprije zaustavnom trakom, i to brzinom od preko 160 kilometara na sat, a onda se ponovo uključuje na autoput i ne usporava čak ni preko Gazele.

U ovoj kompilaciji našla su se i dva slučaja o kojima je Blic prethodnih dana već pisao, prvom na Zvezdari, u Ulici Vojislava Ilića, i drugom na Bulevaru kralja Aleksandra.

Snimke divljanja po putevima možete da pogledate OVDJE.

(Blic)