Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Đajić: UKC Republike Srpske redovno isplaćuje plate i doprinose

Društvo
Autor:

Foto: Ministarstvo zdravlja RS/RAS Srbija

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić je naglasio da Univerzitetski klinički centar RS, kao najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj, u narednom periodu u fokusu svog rada treba da ima razvoj novih procedura dijagnostike i liječenja.

Na sastanku sa rukovodstvom UKC Vladom Đajićema bilo je riječi i o mogućnostima razvoja transplantacije, kao i naučnoistraživačkog rada, s obzirom na, kako su saopštili iz resornog ministarstva, znanja i kompetencije mladih doktora koji rade u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Između ostalog, ministar Šeranić je upoznao sagovornike o najmeri da se u narednom periodu radi na sveobuhvatnoj analizi poslovanja zdravstvenih ustanova, strukture dugovanja, iskoristivosti medicinske opreme, a sve sa ciljem da se zdravstveni sistem u što većoj mjeri prilagođava prema potrebama pacijenata.

Foto: Ministarstvo zdravlja RS/RAS Srbija

Generalni direktor UKC Vlado Đajić je naglasio da ova zdravstvena ustanova u poslednjem periodu bilježi značajne iskorake u svom poslovanju, a da najznačajniji predstavlja, kako je rekao, uspješno preseljenje svih hirurških klinika sa lokacije iz centra grada na lokaciju Paprikovac.

– U UKC se isplaćuju plate i izmiruju tekuće obaveze za poreze i doprinose, kao i naknada za prevoz radnicima bez obzira na mjesto stanovanja. Postojeća dugovanja prema dobavljačima su reprogramirana, a tekuće obaveze izmiruju se redovno u trenutku dospjeća – poručio je Đajić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO