Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ĐANA NEMA OCA” Majka Flojdove kćerke traži pravdu za njegovo BRUTALNO UBISTVO

Svijet
Autor:

Foto: The New York Times/YouTube/Screenshot

Roksi Vašington, majka šestogodišnje kćerke ubijenog Džorža Flojda, zatražila je pravdu za njega, navodeći da je on bio dobar otac koji nije zaslužio da umre licem gurnutim na pločnik, pritiješnjen pod težinom trojice policajaca.

– Ovdje sam zbog svoje bebe. Ovdje sam zbog Džordža zato što želim pravdu za njega i želim pravdu za njega jer je bio dobar. Bez obzira šta ko misli, on je bio dobar – rekla je Vašington novinarima u gradskoj skupštini Mineapolisa.

Ona je držeći kćerku u naručju, novinarima rekla da želi da četvorica policajaca umiješanih u Flojdovu smrt plate za ubistvo.

– Na kraju dana oni će otići svojim kućama i biti sa porodicama. Ðana nema oca. On nikad neće gledati kako ona raste, maturira. Nikad neće šetati sa njom – rekla je ona, prenosi Rojters.

Proteste širom SAD inicirala je smrt Afroamerikanca Džordža Flojda kome je jedan od policajaca tokom privođenja, koljenom pritisnuo vrat dok je ležao na zemlji. Flojd je preminuo, a policajac Derek Šovin optužen je za njegovo ubistvo.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO