Banjaluka

Djeca godinu dana čekaju PROSTOR ZA IGRU: Vrtić na Petrićevcu još nema igralište

Vrtić u banjalučkom naselju Petrićevac, koji se nalazi pored ambulante porodične medicine i mjesne zajednice, počeo je da radi nakon godinu dana od otvaranja objekta, jer se čekalo da dobije sve upotrebne dozvole. Međutim, do danas nije potpuno završen, jer igralište za djecu još nije izgrađeno.

Djeca godinu dana čekaju PROSTOR ZA IGRU: Vrtić na Petrićevcu još nema igralište
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Jedan od roditelja čije dijete boravi u ovom vrtiću za Srpskainfo kaže da bi djeci mnogo značilo da imaju ograđen prostor za igru pod vedrim nebom.

– Njima je igra preko potrebna za razvoj i mislim da su veoma uskraćeni za nešto što bi trebalo da se podrazumijeva, a to je igralište. Vjerujem da bi se većina roditelja složila s tim da bi vanjskim igralištem, koje je ograđeno, a koje je tu i planirano, kvalitet boravka djece u vrtiću bio znatno viši – rekla je majka čije dijete ide u obdanište “Zmaj Jova Jovanović”, prvi vrtić otvoren u ovom naselju.

Pročitajte još

Ističe da drugo ljeto djeca nemaju mogućnost igre napolju.

Iz Odjeljenja za društvenu djelatnost za Srpskainfo kažu da će uskoro biti izgrađeno igralište oko vrtića, jer je u toku javna nabavka.

– Kada se javna nabavka završi i bude sve spremno, završiće se i igralište u vrtiću na Petrićevcu – rekli su iz Odjeljenja za društvenu djelatnost.

Podsjećamo, vrtić, ambulantu i mjesnu zajednicu, smještene jedne pored drugih, 2020. godine otvorio je najviši politički vrh Srpske, te premijerka Srbije, Ana Brnabić. Vrijednost radova na ovom tronamjenskom objektu iznosio je 2,3 miliona KM.

Otvoren u maju 2021.

Vrtić je s radom počeo krajem maja prošle godine kada je dobijena sva dokumentacija da djeca mogu bezbjedno boraviti u njemu. Za ovakve objekte, posebno one u kojima treba da borave najmlađi, proces dobijanja upotrebne dozvole zahtijeva vrijeme, izlazak više komisija na teren i brojnu dokumentaciju. Mještani ovog naselja su od početka pokazivali veliki interes za otvaranjem obdaništa i sa nestrpljenjem čekali otvaranje.

Prihvati notifikacije